"Almanya"

Almanya’da Müslüman Kıza Irkçı Taciz: “Çöle Geri Dönsene!” 

Almanya’nın Münih şehrinde Müslüman bir kız iki şahsın ırkçı saldırısına maruz kaldı. Saldırganlardan biri sözlü tacizde bulunurken diğer saldırgan ise genç kızın üzerine yürüdü. 

25 Eylül 2019 admin
Alman Polis Arabası (Temsili foto)@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Münih şehrinde Müslüman bir kız metroda iki şahısın ırkçı saldırısına maruz kaldı. Münih polisinin yaptığı açıklamaya göre, kimliği belirlenemeyen bir şahıs önce 16 yaşındaki Müslüman kızın yanına oturup dinini sordu. Akabinde Müslüman olduğunu söyleyen genç kıza hakaretlerde bulunan saldırgan, “Çöle geri dönsene!” şeklinde ırkçı bir söylemde bulundu. 

Genç Kız Saldırıdan Yaralanmadan Kurtuldu

Polis yaptığı açıklamada, saldırganın 20 ila 30 yaşları arasında olduğunu ve gerçekleştirdiği saldırıdan sonra metrodan indiğini bildirdi. Olaydan kısa bir süre sonra da başka bir kişi genç kızın kendisini tırmaladığını iddia ederek üzerine yürüdü. Polis çevredeki insanların araya girmesi ile mağdur kızın saldırıdan yaralanmadan kurtulduğunu bildirdi. 

Geçen Yıl 910 İslamofobik Saldırı Gerçekleştirildi

Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslümanlara ve camilere yönelik 910 saldırı gerçekleştirildi. Bu, 2017 yılına kıyasla (1075 saldırı) daha az gibi görünse de, yaralananların sayısında ise artış (32’den 54’e) söz konusu.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler