'Cami Saldırısı'

Fransa’da Camiye Saldıran Zanlı, “Notre Dame Yangınının İntikamını Almak” İstemiş

Fransa'da camiye saldırıp 2 kişiyi ağır yaralayan 84 yaşında saldırgan, “Müslümanlardan Notre Dame yangınının intikamını almak için” saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Fransa’nın İspanya sınırına yakın Bayonne şehrinde bir camiyi hedef alan saldırgan, “Müslümanlardan Notre Dame yangınının intikamını almak için” saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Savcı Marc Mariee saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, 84 yaşındaki saldırgan Claude Sinke’nin nisan ayında Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangından Müslümanları sorumlu tuttuğunu ve bu yıkımın intikamını almak amacıyla saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediğini aktardı. Savcı, 2 kişiyi ağır yaralayan saldırganın caminin en boş anını bulmak için olay yerinde daha önceden keşif yaptığını da duyurdu. Sinke’nin de camiyi yakmaya çalıştığını kabul ettiği bildirildi. Öte yandan savcı, saldırganın psikolojik tedavi gören biri olduğunu da kaydetti.

Paris Terörle Mücadele Savcılığı Müdahil Olmadı

Saldırıda herhangi bir terör bağlantısının bulunmadığı, Paris Terörle Mücadele Savcılığı’nın olaya müdahil olmayacağı açıklandı. Eski bir ordu mensubu olan Sinké’nin 2015 yerel seçimlerinde Marine Le Pen’in liderliğindeki aşırı sağcı Ulusal Cephe’den aday olduğu ortaya çıkmıştı.

Fransa‘nın başkenti Paris’teki Notre Dame Katedrali‘nde nisan ayında çıkan yangının, tarihi yapıdaki restorasyon çalışmaları sırasında çıktığı tespit edilmişti.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler