'İslamofobi'

Fransa’da Cami Duvarına Yazı Yazıp İmamı Ölümle Tehdit Ettiler

Fransa'nın güneyindeki Gap kasabasında cami duvarına İslam karşıtı yazılar yazıldığı, ayrıca cami imamının da ölümle tehdit edildiği kaydedildi.

@AA değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın güneyindeki Gap kasabasında cami duvarına İslam karşıtı yazılar yazıldığı belirtildi. Fransız basınında çıkan haberlerde, Gap’taki cami duvarına İslam karşıtı yazılar yazıldığı ve cami imamına ölüm tehdidi içeren mektup gönderildiği ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ülkede Camilere Yönelik Saldırılar Arttı

Fransa İslam Konseyine bağlı İslamofobiye karşı Ulusal Gözlemevi’nden yapılan açıklamada olay kınandı. Açıklamada, ülkede camilere yönelik saldırıların artmasına tepki gösterildi. Bu saldırıların Müslümanlara karşı duyulan kin ve hoşgörüsüzlüğün bir ifadesi olduğu vurgulanan açıklamada, Fransız siyasetçilere bu olayı kınamaları çağrısında bulunuldu.

Camiye Silahlı Saldırı Düzenlenmişti

Fransa’da geçen ay da ülkenin güneybatısındaki Bayonne kentinde bir camiye silahlı saldırı düzenlenmiş, 84 yaşındaki saldırgan önce camiyi kundaklamak istemiş, başaramayınca da iki kişiyi vurarak yaralamıştı.

Fransa’nın başkenti Paris’te geçen hafta da birçok derneğin çağrısıyla ve çok sayıda kesimden kişinin katılımıyla “Müslümanlara karşı ırkçı açıklamalar ve saldırıların sona ermesin, başörtülü Müslümanlara ayrımcılık yapılmamasın” talebiyle gösteri gerçekleştirilmişti. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler