'Avustralya'

Müslümanlardan Silahlı Koruma Talebi

Avustralya’daki Müslüman liderler, aşırı sağ gruplardan gelen tehditlerden korunmak amacıyla İslami okul ve camilere silahlı korumaların yerleştirilmesi talebinde bulundu.

@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Avustralya’daki İslami kesimden önde gelen kişiler, son dönemde sağcı aşırılık yanlısı gruplar tarafından kendilerine yöneltilen tehditlerdeki artış sebebiyle ulusal güvenlik stratejisinin bir parçası olarak camiler ve dinî okullarda silahlı koruma görevlendirmeyi düşünüyor.

Avustralya Ulusal İmamlar Konseyi (ANIC) tarafından yapılan açıklamada, artan tehditlerin tedirginlik verici olduğunu ve bu sebeple dinî kuruluş ve camilerde güvenliği sağlaması amacıyla silahlı korumalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Konsey ayrıca Müslüman kuruluşların güvenliğini artırmak için hükûmet yetkilileriyle birlikte çalışacaklarını ve bu konuda uzman kişilerden profesyonel destek alacaklarını ifade etti.

ANIC sözcüsü Bilal Rauf, ülkedeki bir gazeteye verdiği demeçte, Avustralya’daki Yahudi cemaatinin, sinagog ve dinî okullarda güvenliği sağlamak amacıyla silahlı korumalar kullandığını belirtti. Rauf, benzeri bir uygulamanın İslami okul ve camiler için de uygulamak üzere izin talebinde bulunduklarını söyledi.

Bilal Rauf ayrıca katil zanlılarının cami, sinagog ve kiliseleri hedef aldıklarında ibadet eden kişileri, sırtları dönük ve savunmasız bir şekilde yakaladıklarını belirtti. Rauf, artan güvenlik tedbirlerine rağmen Yeni Zelanda’daki Christchurch saldırılarında 51 Müslümanın öldürüldüğünü hatırlattı.

Konu ile ilgili olarak ayrıca Change.org sitesinde, Müslümanların cami ve okullarda silahlı korumalar tarafından korunmasına izin verilmesi amacıyla bir kampanya başlatıldı.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler