'Fransa'

Fransa’da Türklere Ait Evde Yangın Faciası: 2 Çocuk Hayatını Kaybetti

Fransa'da Türk vatandaşlarına ait 2 katlı bir evde çıkan yangında 5 ile 15 yaşındaki 2 çocuk hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. 

24 Kasım 2019 admin
@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın doğusundaki Moselle bölgesinin Folschviller kasabasında Türklere ait 2 katlı bir evde çıkan yangında 2 çocuk hayatını kaybetti. 7 kişi de yaralandı.

Fransız medyası, cumartesi günü 12:20 sularında çıkan yangının hızla bütün binayı kapladığını aktardı. Yangında 5 yaşındaki bir kız çocuğu ile onun 15 yaşındaki abisinin hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Yangında vefat eden küçük kızın itfaiye personeli tarafından alevlerin arasından kurtarıldığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca yangından yaralı kurtarılan küçük bir çocuğun da Saint Avold hastanesinde tedavi altına alındığı açıklandı. Yaralılar arasında yüz, el ve ayaklarında oluşan yanıklar nedeniyle ağır yaralanan, vefat eden çocukların 70 yaşındaki nineleri de bulunurken, yaşlı kadın da Metz-Thionville Hastanesi yanık servisinde tedavi altına alındı.

Belediye Başkanı: Yangın Duman Ailesinin Evinde Çıktı

Folschviller Belediye Başkanı Gabriel Muller, facia ile ilgili yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Duman ailesinin evinde çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu. Yangına müdahalede bulunan itfaiye personelinin arasında da yaralıların bulunduğunu aktaran Muller, mağdur ailenin yakınları tarafından teslim alındığını söyledi. Olayla ilgili mağdur yakınları ve itfaiye personeli için psikolojik destek merkezinin oluşturulduğunu açıkladı.

Yangının Nedeni Araştırılıyor

60 itfaiye personelinin müdahale ettiği yangının çıkış nedeni ise henüz bilinmiyor. Cumhuriyet Savcısı’nın talebi doğrultusunda yangının çıkış nedenini araştırmak üzere yangın güvenlik uzmanının görevlenlendirildiği duyuruldu.

Fransa’nın Mulhouse kentinde 2 yıl önce çıkan yangında da iki Tük aileye mensup 6 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası yangının kundaklama olduğu ortaya çıkmış, tutuklanan sanık yangını kasten çıkardığını itiraf etmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler