'Cami Saldırısı'

IGMG Camisi’ne Irkçı Saldırı: Polise Göre “Eylem Suç Teşkil Etmiyor”

İslam Toplumu Millî Görüş'e bağlı Ulm Camisi’ne bir İslamofobik saldırı daha gerçekleştirildi. Camide bu kez suyla ıslatılmış ve küçük parçalara ayırılmış Kur’an sayfaları bulundu.

Boris Johnson @AA değişiklikler: Perspektif

İslam Toplumu Millî Görüş‘e (IGMG) bağlı Ulm Camisi’ne İslamofobik saldırı gerçekleştirildi. Daha önce de bir çok kez saldırıya maruz kalan camide yaşanan son olayda, kimliği belli olmayan saldırgan, Kur’ân-ı Kerîm’den yırttığı sayfaları suyla ıslatıp mescidin duvarlarına yapıştırdı, bazılarını da yerlere attı. Ertesi sabah camiye geldikten sonra durumu fark eden cami imamı, saldırıyı Ulm polisine bildirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ulm Polisi: Yapılan Eylem Suç Teşkil Etmiyor

Ulm polisinden olayla ilgili yapılan açıklamada, yapılan eylemin bir suç teşkil etmediği aktarıldı. “Gözlemlerimize göre ortada bir mal tahribatı yok. Odalarda sadece kağıt parçaları bulundu.” diyen polis, bunun bir cami üyesi tarafından yapılmış olabileceğini de sözlerine ekledi. Cami içerisinde bulunanların Kur’an sayfaları olduğu hatırlatılması üzerine ise polis, “Bu bilgiyi de soruşturma kapsamında değerlendiriyoruz fakat bunun ispatı neredeyse imkânsız.” ifadeleri kullanıldı.

“Cemaatimizde Saldırılardan Sonra Azalma Mevcut”

IGMG Ulm Şube Başkanı Murat Karadeniz ise camilerinin daha önce de defalarca kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından saldırıya uğradığını belirterek, “İslamofobik ve ırkçılık içeren sembollerin camimize bırakıldığı saldırılara çok kez maruz kalıyoruz. Vakit namazlarda cemaatimizde saldırılardan sonra azalma mevcut.” dedi. Ailelerin de çocuklarını Kur’an kursuna getirmekten korktuklarını dile getiren Karadeniz, “Cemaatimiz de bu durumdan endişe duyuyor.” diye kaydetti. Cemaatten aldığı bilgiye göre, saldırının akşam saatlerinde gerçekleştiğini aktaran Karadeniz, tuhaf bir şekilde tam o vakitlerde caminin giriş kameralarının da kapatıldığını açıkladı.

Bu Yıl Camilere 87 Saldırı Gerçekleştirildi

Öte yandan IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, özellikle aşırı sağ ile mücadelenin de konu edildiği Lübeck şehrindeki Almanya İçişleri Bakanları Konferansı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Altaş, “Bu yıl içerisinde bağımsız gözlem kuruluşları camilere yönelik 87 saldırı kaydetti. Bu da her hafta iki saldırı anlamına geliyor. Müslümanlar hem kendi güvenliklerinden hem de camilerinin güvenliğinden endişe duyuyorlar.” dedi. Altaş ayrıca, insanlardaki bu endişeleri bertaraf etmenin ve gerekli kalıcı adımlar atmanın içişleri bakanlarının görevi olduğunu ifade etti. İçişleri bakanlarının aşırı sağ ile mücadeleyi ajandalarına almalarını ve alınacak önlemleri ilan etmelerini memnuniyetle karşıladıklarını da belirten Altaş son olarak, “Almanya’da giderek daha güçlü hâle gelen İslam düşmanlığına karşı çok daha kararlı bir tavır bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler