'Cami Saldırıları'

Ulm’de IGMG Camisine Saldıranların Cezası Açıklandı

Ulm kentindeki Milli Görüş’e ait camiyi kundaklayan 5 Sanık, 6 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldılar. Mart 2018’de kundaklanan camide 8 kişi son anda canlarını kurtarabilmişti.

@Shutterstock

Almanya’nın Ulm kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı camiye molotof kokteyli saldırıyı gerçekleştiren Kürt kökenli 5 Suriyeli ile ilgili karar açıklandı. Ulm kentindeki Eyalet Mahkemesi’nde görülen duruşmada cami kundakçısı 5 sanık, “adam öldürmeye teşebbüs” ve “kundaklamadan” suçlu bulundu. Sanıklardan üçü 5 yıl 6 ay ile 3 yıl 9 ay ve 3 yıl ağır hapis cezalarına çarptırılırken diğer iki sanık iki ise kundaklamaya yardımdan 6 ay ile bir yıl hapis cezalarına mahkum edildi. 

8 Kişi Son Anda Kurtulmuştu

Hakim mahkemede, “saldırganların Suriye’deki vatandaşlarının trajik durumları nedeniyle öfkelerinin anlaşılabilir olduğunu” iddia etti. Ancak sanıkların, yapılan eylemde ölümlerin olabileceğini umursamadıklarını aktardı. Sanıkların avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Milli Görüş’e ait cami 19 Mart 2018 gecesi kundaklanmış ve yangın esnasında uykuda olan 8 kişi son anda canlarını kurtarabilmişti. Yangının erkenden farkedilerek söndürülmesi büyük bir faciayı önlerken camide maddi hasar meydana gelmişti. Olayın ardından cami çevresinde molotof kokteylleri bulunmuştu.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler