'Almanya'

Almanya’da Türk Ailenin Evi Kundaklandı

Almanya’da Türk aileye ait ev kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Evde büyük maddi hasar meydana gelirken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Alman Polis Arabası (Temsili foto)@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Bochum şehrinde Türkiye kökenli Yılmaz ailesine ait ev kundaklandı. Gece saatlerinde yaşanan kundaklama esnasında ailenin evde uyduğu kaydedilirken yangını erken farkeden baba, ailesinin dışarı çıkmasını sağlayarak büyük bir faciayı önledi. Ancak yagnın nedeniyle evde büyük maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Yangının evin önündeki koltukların ateşe verilmesi neticesinde başladığı, evin önündeki bir aracın da yangından büyük zarar gördüğü belirlendi.

Olayla ilgili Alman polisi geniş çaplı soruşturma başlattı.

Irkçılık Son İki Yılda İki Kat Arttı

Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, aralık ayında ülkede göçmenlere ve yabancılara yönelik son üç senede yaşanan ayrımcılıklarla alakalı bir rapor yayınlamıştı. Buna göre 2016’da 2 bin 181, 2018’de 4 bin 216, 2019’da ise 3 bin 533 ırkçı vaka meydana geldiği duyuruldu. Bunların büyük çoğunluğunun ise insanların kökeni ve ten renginden dolayı olduğu kaydedildi.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler