'Almanya'

Almanya’da Sisi’ye Verilen Ödül İptal Edildi

Almanya’nın Dresden kentindeki Semper Opera Balosunu’nun Mısır'ın darbe ile başa gelen Cumhurbaşkanı Sisi'ye vereceği Aziz Georg Nişanı'nı gelen tepkiler sonrası iptal edildi.

Abdülfettah El-Sisi @AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Dresden kentinin sembolleri arasında yer alan tarihi bir kültür sanat evinin bu yıl “bölgeye barışı, umudu getiren bir lider” vasıfları ile Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi‘ye verdiği ödül iptal edildi.

Sisi’nin geçtiğimiz hafta ödülü Mısır’da Semper Opera Balosu Yönetici Hans-Joachim Frey’in elinden almasının ardından çok sayıda sanatçı kültür sanat evinin programlarına katılmayacağını açıklamış, bazı ünlüler ve siyasiler de karara tepki göstermişti. Sanat evinin her yıl düzenlediği gecede sunuculuk yapacak Almanya’nın önde gelen gazetecilerinden Judith Rakers, gecede sahne alacak rock müzikçi Peter Maffray da Sisi’ye verilen ödülün iptal edilmemesi durumunda programa katılmayacaklarını açıklamıştı.

Ödül Geri Çekildi

Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Semper Opera Balosu, Sisi’ye verilen ödülün geri çekildiğini açıkladı.
Ödül her yıl; kültür, siyaset, spor ve ekonomi alanında veriliyor. Söz konusu ödüle 2009 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2017’de de Romanya’nın 6. Cumhurbaşkanı Klaus Johannis, 2019’da da Monako Prensi Albert II layık görülmüştü.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler