'Hanau Saldırısı'

İslami Kuruluşlardan Hanau Saldırısına Tepki: Irkçılık Zararsızlaştırılıyor!

Hanau'da meydana gelen saldırıya İslami kuruluşlar sert tepki gösterdi. IGMG Genel Sekreteri Altaş, senelerdir uyarılarda bulunulmasına rağmen ırkçılığın zararsızlaştırılmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Almanya’nın Hanau kentinde meydana gelen ırkçı saldırı İslami kuruluşlar tarafından yapılan açıklama ile kınandı. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hanau’da gerçekleşen korkunç saldırılar dolayısıyla derin üzüntü duyuyoruz. Şu ana kadar şahit olduğumuz, ırkçılığı zararsızlaştırma tutumu ise akıl alır gibi değil.” dedi.

Hayatını kaybedenler arasında IGMG Hanau Cemiyeti üyelerinin de bulunduğunu söyleyen Altaş, Almanya’da senelerdir uyarılarda bulunulmasına rağmen ırkçılığın zararsızlaştırılmaya devam ettiğine dikkat çekti. Altaş, “Irkçılık hoş görülebilecek bir suç değildir. Kim bunu önemsiz, zararsız göstermeye kalkar ya da meseleyi geçiştirirse bu suça ortak olur.” dedi. Siyaset ve emniyet birimleri aşırı sağ ve ırkçılığın her çeşidine karşı gerekli önlemleri almada çok geç kaldıklarını hatırlatan Altaş, “NSU Araştırma Komisyonlarının tavsiye kararlarının hâlâ uygulanmamış olması başlı başına bir skandaldır. ‘Böyle devam’ anlayışının sürdürülmesi asla kabul edilemez, edilmemelidir.” dedi.

“İslami Cemaatler Irkçı Söylemlerin Eyleme Dönüşebileceğini Söylemişti”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nden (DITIB) yapılan açıklamada, saldırıdan derin üzüntü duyulduğu belirtilerek artan ırkçı teröre dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu olayda manevi ve toplumsal yara ise daha derin. Göçmenleri, Müslümanları derinden etkileyen bir yara. Aşırı sağın hayal edilemez bir terör eyleminin kurbanı olan genç insanları mezarlıklara taşıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Müslümanlar ve camiler açısından durumun artık katlanılamaz olduğunun da ifade edildiği açıklamada, son yıllarda siyasi ve toplumsal alanlarda fikir özgürlüğü adı altında ırkçı ve Müslüman karşıtı söylemler ile insanların yönlendirildikleri ifade edildi. Yapılan açıklamada ayrıca “Cami ve İslami cemaatler, bu ırkçı söylemlerin eyleme dönüşebileceğini ifade etmiş fakat bu noktada çok az destek görmüştü.” hatırlatmasında bulunuldu.

İslam Kültür Merkezleri Birliği’nden (VIKZ) yapılan açıklamada da saldırının en şiddetli şekilde kınandığı aktarıldı. Açıklamada toplum olarak teröre karşı kararlı ve uyanık olunması gerektiği bildirildi.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler