'İtalya'

İtalya’da Koronavirüs Endişesi! Marketlerde Stoklar Tükendi

İtalya'da koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ölenlerin sayısı 11'e yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 300'ü geçti.

25 Şubat 2020 admin

Aralık ayında Çin’in Vuhan şehrinde başlayan kronavirüs 35 ülkeye yayıldı. Koronavirüsün Avrupa’da en ağır etkisini ise İtalya yaşıyor. Ülkede virüs sebebiyle ölenlerin sayısı 11’e yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 300’ü geçti. İtalya’da karantina altına alınan şehirlerde dışarıda güvenlik güçleri dahil herkes maske takıyor.

Ülkenin finans, moda ve ticaret merkezi Milano’nun baş şehri olduğu Lombardiya ile Venedik’i içine alan Veneto virüsten en çok etkilenen bölgeler oldu. Bu ikisi, ülkenin refah seviyesi en yüksek bölgeleri ve bu durumun ekonomiye zarar vermesinden endişe ediliyor. Milano borsası 30 milyar euro kayıpla dün yüzde 5.43 düşüşle kapandı. Cuma gününden bu yana Lombardiya ile Veneto’da 11 kasaba karantina altına alınmıştı. Uluslararası kurallara göre öngörülen iki haftalık karantina süresi boyunca giriş çıkışlara izin verilmeyecek olan kasabalarda toplamda 50 bine yakın kişi yaşamakta.

Marketlerde Uzun Ömürlü Gıdalar Tükeniyor

Yaşanan karantina sürecini Perspektif’e değerlendiren İslam Toplumu MillÎ Görüş (IGMG) İtalya Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Şüheda Genç,  karantina altındaki bölgelere yapılan tren seferleri de dahil ve giriş çıkışların kontrol altına alındığını ifade etti. Milano’da da, Lodi’ye bitişik olması hasebiyle tüm okul, kilise, tiyatro ve sinema salonlarının faaliyetlerinin durdurulduğunu kaydeden Genç, “Aynı şekilde spor müsabakaları, gösteri ve karnavallar iptal edildi.” diye konuştu. Genç ayrıca an itibariyle yetkililerin sıkı önlemler almaya gayret ettiklerini gördüklerini ifade etti.

Şehirde korkunç bir alışveriş ve stok furyasının başladığını da belirten Genç, “Eve su almak için markete gittiğimde, yumurta, süt ve su gibi uzun ömürlü gıdaların tükenmiş olduğunu gördüm.” ifadelerini kullandı. Ayrıca insanların yüzlerinden tedirginlik okunduğunu kaydetti.

25 Yıldır İlk Kez Cuma Namazı Kılınmadı 

Öte yandan çeşitli İslami derneklerin bağlı olduğu çatı kuruluşu İtalya İslami Dernekler Birliği’nin (UCOI) tüm üyelerine faaliyetlerine ara verme çağrısı yaptığını belirten Şüheda Genç, IGMG Como ve DİTİB Milano Camii’nin, hizmetlerini 1 mart tarihine kadar durdurduğunu  söyledi. Genç, yaklaşık 25 yıldır aralıksız hizmet veren Como Camii’nde ilk defa cuma namazının kılınmadığını sözlerine ekledi.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler