'Kovid-19'

IGMG ve Almanya İslam Konseyi Yardım Projesi Başlatıyor

Almanya İslam Konseyi ve IGMG, "Fudul" işbirliği ile bir yardım projesi başlatıyor. Amaç, risk altında olan yaşlı insanlara ve diğer risk gruplarına yardımcı olmak.

18 Mart 2020 admin
Yardım Projesi

Koronavirüsün yayılmasını önlemek ve risk gruplarını desteklemek için Almanya İslam Konseyi (İslamrat),  İslam Topluluğu Millî Görüş (IGMG) ile birlikte İslami refah ve sosyal hizmet merkezi kurumu “Fudul” ile bir komşu yardım kampanyası başlatıyor. Kampanya kapsamında gençler, günlük yaşamlarında özellikle korona virüsü karşısında risk altında olan yaşlı insanlara ve diğer yüksek riskli gruplara yardımcı olacaklar. Alışveriş veya diğer işlerinde, örneğin çöplerini çıkararak yardımın planlandığı kampanyada yardıma muhtaç insanlar, öncelikle cami cemiyetlerinde ve tanıdıklar aracılığıyla belirlenecek. Ayrıca, komşuların posta kutusun atılan bildirimler de kullanılacak.

“Herkes İçin Bir Proje”

Korona pandemisi nedeniyle birçok insan şu anda yardıma ihtiyaç duyuyor, özellikle yaşlı ve hasta insanlar salgından korunmak konusunda zor zamanlar geçiriyor. İslam Konseyi ve IGMG’nin başlattığı kapmanyada komşu yardımıyla ihtiyacı olanlara destek olunacak. İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, “Gençlerimiz alışveriş ve ilaç alma konusunda risk grubunda olanları desteklemek istiyor.” şeklinde konuştu. IGMG Gençlik Başkanı Ünal Ünalan, “İnsanların olabildiğince basit ve kolay bir şekilde yardım alabilmelerine büyük önem veriyoruz.” şeklinde açıklama yaptı ve projenin hiçbir şekilde sadece Müslümanlara yönelik olmadığını vurguladı: “Bu proje herkese açıktır.”

“Birlik Olan Bir Toplum”

IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı Başkanı Meryem Saral, bunun gibi istisnai bir durumda birbirlerine yardım etmek ve desteklemek zorunda olduklarını açıklıyor: Korona salgınını birlik olarak atlatıp daha güçlü bir şekilde içinden çıkacağız – iş ciddiye binince birlik olan bir toplum olarak.”

Fudul başkanı Meryem Özmen-Yaylak, bunun gibi projelerin olumlu bir etkisi daha olduğunu da ekledi. Özmen-Yaylak, “Bu proje gençleri toplumumuzdaki yaşlıların endişeleri ve ihtiyaçları hakkında bilinçlendiriyor ve nesilleri yaklaştırıyor” dedi. Yardım projesi, İslam Konseyi ve IGMG’nin bölgeleri yardımıyla yerel olarak uygulanıyor ve IGMG’nin temsil edildiği ve özellikle Fransa, Belçika ve Hollanda da dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm ülkelerde uygulanıyor.

“Birlik olup dayanışma gösterelim”

Sosyal medyada “Birlik olup dayanışma gösterelim” çağrısı ile Müslüman Gençlik Federasyonu (BDMJ) da yaşlı ve hasta insanların alışveriş yapmasına yardımcı oluyor. Bu proje kapsamında apartmanların koridorlarına bildirimler asılıyor veya posta kutularına mesajlar atılıyor. BDMJ, yardım projesi için bir şablon sunarak yardım arayanların whatsapp grupları aracılığıyla iletişim kurmasını kolaylaştırmayı hedefliyor. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler