'Koronavirüs Danışma Hattı'

Almanya’da Müslümanlara Danışma Hattı: “Kovid-19 Korkuları Tetikledi”

Koronavirüs pandemisi psikolojik olarak Müslümanları da etkiliyor. Almanya’daki danışma hatları, salgın karşısında korku ve endişe hisseden Müslümanlara telefonla ücretsiz danışmanlık sunuyor.

8 Nisan 2020 admin

Koronavirüs pandemisi, belirsiz bir süre için hayatı yavaşlattı ve sosyal iletişimi kısıtlayarak birçok kişiyi eve hapsetti. İstisnalar dışında neredeyse herkes, ailesiyle ya da yalnız olarak dört duvar arasında. Alışveriş merkezleri ve çocuk parkları kapalı. Camiler de kapılarını kapatmış, cuma namazlarını iptal etmiş durumda. Bu sene Müslümanların belki ilk defa “yalnız bir ramazan” yaşaması bekleniyor.

Bu açıdan bakıldığında koronavirüs birçok insan için büyük psikolojik zorlukları beraberinde getiriyor. Kimileri kendisini daha yalnız hissediyor, kimileri birlikte yaşadığı insanlar için endişeleniyor ya da salgın tedbirleri konusunda dikkatsiz davranan insanlara öfke duyuyor. Müslümanlar açısından dinî toplantıların iptali, aynı zamanda cemaatten ve camideki birliktelik ortamından da uzaklaşmak demek.

Almanya’da Müslümanlara telefonla manevi rehberlik sunan iki danışma hattı, Müslüman cemaatin korkularını ve psikolojik yükünü hafifleterek koronavirüs sürecindeki sorularını cevaplandırmak için hizmet sunuyor.

Fudul’ün Danışma Hattına İlgi Büyük

2019 yılında Almanya’nın Köln şehrinde kurulan Sosyal Hizmetler Kuruluşu Fudul, çocuk, genç ve aile hizmetleri sunuyor, mülteci ve göç alanında çalışmalar yapıyor. Yaşlılara yönelik aksiyonlarla, doğa ve çevrecilik alanındaki faaliyetler de kurumun çalışma alanları arasında.  

 Fudul, koronavirüs salgını esnasında Müslümanlara danışmanlık vermek için Manevi Destek Hattı sunuyor. Bütün görüşmelerin anonim şekilde gerçekleştiği bu hat her gün 16.00-20.00 saatleri arasında erişime açık. Danışanlar Almanya içinden 0221 942240-625 numarasını arayarak sistemik aile danışmanlığı konusunda eğitimli danışmanlarla görüşebiliyorlar.

Koronavirüs salgınıyla birlikte Fudul danışmanlık konusunda bazı değişikliklere de gitmiş. Örneğin kurum, Almanya İslam Konseyi ve UKBACenaze Yardımlaşma Derneği’nin işbirliği ile sağlık ve bakım personeline de bilgi hattı sunmaya başlamış. Bu hat özellikle Müslüman hastalarla iletişimde olan sağlık personelinin dinî ve kültürel açıdan ortaya çıkan sorularına cevap sunmayı amaçlıyor. Kovid-19 sürecinde olağanüstü durumlardaki İslami yükümlülükler hakkında sağlık personeline bilgi veren bu hat, Pazartesi ve Cuma günleri arasında her gün 10.00 ila 13.00 saatleri arasında açık olacak.

Kriz Zamanlarında Birliktelik Duygusunu Güçlendirmek 

Projeyle ilgili Perspektif’e bilgi veren Fudul’ün Başkanı Meryem Özmen-Yaylak, telefon danışma hattına ihtiyacın arttığını belirtiyor: “Manevi Destek Hattı’nı önceden yalnızca üç gün erişime açıyorduk. Salgınla birlikte bu hizmeti haftanın her günü sunmaya başladık.”

Birçok kişinin kendilerine ailevi sorunlar hakkında danıştığını belirten Yaylak, özellikle depresyon, bağımlılık ve çocuk eğitimi gibi konularda sorular aldıklarını ifade ediyor. Koronavirüs salgını esnasında hamileler ve yaşlılarda bir korku oluştuğunu gördüklerini söyleyen Yaylak, danışanların genelde salgın esnasında defin ve vefat edenlerin başka ülkelere nakli gibi konularda soru sorduğunu söylüyor: “Kendisini yalnız hisseden ve birisiyle konuşmaya ihtiyaç duyan insanlar bizi arıyorlar. İhtiyaç durumunda onları profesyonel mercilere, psikologlara ya da terapistlere yönlendiriyoruz. Gönüllü danışmanlarımızla birlikte, bu zor zamanlarda insanlarla dayanışma sergileyebildiğimiz ve birliktelik duygusunu güçlendirme imkânı bulduğumuz için mutluyuz.”

Müslüman Manevi Rehberlik Telefonu – MuTes

Almanya’da bir başka danışmanlık hattı ise “Müslüman Manevi Rehberlik Telefonu” isimli MuTes hattı. Bu danışmanlık hattında danışmanlar özellikle koronavirüs yüzünden sıkıntı çeken Müslümanlara hizmet veriyor. Almanca danışmanlık günün her saati mümkünken, salı günleri ise Türkçe danışmanlık sunuluyor. Projenin müdürü olan Mohammad Imran Sagir, “Arayanların çok büyük bir kısmı, şu anda kapalı olan camiler nedeniyle cemiyet hayatını özlediklerini belirtiyor.” diyerek danışanların en sık bahsettiği konulara değiniyor.

MuTes Danışmanlık Hattı 60 gönüllü danışman tarafından yürütülüyor. Danışmanların tamamı teorik ve pratik alana yayılan altı aylık bir eğitimi tamamlamış. Danışmanların üçte ikisi kadınken, Sagir danışma hattını arayanların oranının da büyük ölçüde bu şekilde olduğunu belirtiyor: “Arayanların büyük bir kısmı yurt dışındaki akrabaları hakkında endişeleniyor. Öte yandan yaşlı insanlar da bize müracaat ediyor ve izole edilmekten korktuklarını dile getiriyorlar. Yalnız kalma korkusu, korona pandemisi esnasında daha da güçlendi.”

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler