'Almanya'

Alman Federal Hükümetinden Aşırı Sağ ve Irkçılıkla Mücadele İçin Yeni Komisyon

Almanya’da federal hükümet tarafından kurulan Aşırı Sağ ve Irkçılıkla Mücadele İçin Kabine Komisyonu dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Shutterstock

Almanya federal hükümeti tarafından ülkede aşırı sağ ve ırkçılıkla etkin mücadele etmek için bir kabine komisyonu kuruldu. Komisyon Hanau kentinde şubat ayında düzenlenen ırkçı terör saldırısının ardından yapılan görüşmeler sonucunda oluşturulmuştu. Komisyonun Halle saldırısının ardından, 30 Ekim 2019’da karar verilen aşırı sağcılığa ve nefret suçuna karşı önlemler paketinin uygulanması konusunda da çalışması bekleniyor.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, kabine komisyonunun oluşturulmasının Alman hükümetinin aşırı sağla mücadeleye verdiği önemi gösterdiğini ifade etti. “Aşırı sağcılık, Almanya’da şu an kamu güvenliğimizin en büyük tehdididir.” değerlendirmesinde bulunan Seibert, komisyonda göçmenlerin ve Yahudilerin günlük hayatta karşılaştıkları hakaret, şiddet ve ayrımcılığın da ele alınacağı belirtti.

İlk Toplantıda Alınan Önemlerin Dökümü Çıkarıldı

İlk oturumunu dün gerçekleştiren komisyonda federal hükümetin bu yasama döneminde aşırı sağcılık ve ırkçılıkla mücadele konusundaki önlemlerinin dökümü çıkarıldı. Daha sonra aşırı sağ ve nefret suçlarına karşı önlemler paketinin bugüne dek nasıl uygulandığı görüşüldü. Aşırı Sağ ve Irkçılıkla Mücadele Kabine Komisyonu’nda Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Aile Bakanı Franziska Giffey, Adalet Bakanı Christine Lambrecht ile devlet bakanları Monika Grütters ve Annette Widmann-Mauz yer alıyor. Bunun dışında federal eyaletlerin hükümet yetkilileri ve Alman hükümetinin Yahudi Yaşam ve Antisemitizmle Mücadele yetkilileri de komisyonun daimi konukları arasında. Komisyonda henüz göç kökenli birisi ise bulunmuyor.

Adalet Bakanı: “Irkçıların Her Gün Birilerine Saldırmalarına Tahammül Edilemez”

Adalet Bakanı Christine Lambrecht de yaptığı yazılı açıklamada bu yeni komisyonun toplumdaki çeşitliliğin savunulduğunun ve nefrete karşı çıkıldığının göstergesi olduğunu belirtti: “Ülkemizde aşırı sağcıların ve ırkçıların her gün başka insanlara saldırmaları tahammül edilemez bir durumdur. Aşırı sağcı kışkırtıcılar, koronavirüs krizini de nefret ve komplo teorilerini yaymak için kullanıyorlar.” ifadelerini kullanan Lambrecht, komisyonda ırkçı şiddetin mağdurlarının korunması için önerilerde bulunduğunu ifade ederek, devletin daha güçlü bir şekilde, ırkçılıktan etkilenenlerin yanında olması gerektiğini, gelecek aylarda bu konuda çalışmaların süreceğini kaydetti. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler