'Almanya'

Anne ve Çocuğa Oyun Parkında Irkçı Saldırı

Almanya’nın doğusunda bulunan Dresden şehrinde bir anne ile üç yaşındaki çocuğu, oyun bahçesinde ırkçı saldırıya uğradı. Saldırı Marwa El-Sherbini’yi hatırlatıyor.

Fotoğraf: Shutterstock / Andrey Burstein

Dresden Polisinin yayımladığı yazıda, 9 Haziran 2020 tarihinde, 32 yaşındaki annenin üç yaşındaki oğlu ile Dresden şehrinde bir oyun parkında önce sözlü saldırıya uğradığı belirtildi. Sözlü saldırıdan sonra, suçlulardan bir tanesi üç yaşındaki çocuğu iterek yaraladı. Polisin açıklamasına göre, saldırgan anne ve çocuğa “yabancı düşmanlığı” içeren ırkçı söylemler kullandı. IslamiQ’e konuşan Dresden Polisi, suçluların anneye ve Allah’a hakaret eden bir ibare ve küfür kullandıklarını belirtti.

25 ila 30 yaş arası üç erkekten oluşan saldırganların olay sonrası kaçtığı kayıtlara geçti. Henüz izlerine ulaşamayan polis yetkilileri olay anında orada olan veya daha fazla bilgiye sahip tanıkların ifade vermelerini istedi.

Olay Marwa El-Sherbini’yi Hatırlattı

Yaşanan olay, şehir ve hadise olarak Marwa El-Sherbini’yi hatırlattı. Marwa el-Sherbini, 2009 yılında çocuk parkında ırkçı hakarete maruz kaldığı olayın mahkemeye aksettirilmesi sonrası şahit olarak davet edildiği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde eşinin ve üç yaşındaki oğlunun gözleri önünde 18 kere bıçaklanarak öldürülmüştü. Eşini korumaya çalışan Elwy Okaz da saldırganın bıçak darbelerinden nasibini almış, mahkeme salonunda görevli polisler saldırgan sanarak Okaz’ı bacağından vurmuştu. Acılı eş, olay sonrası 3 yaşındaki oğluyla birlikte Almanya’yı terk etmişti.

Öldürüldüğünde 3 aylık hamile olan El-Sherbini olayı, Almanya’da açıkça belirlenmiş olan ilk İslamofobik cinayet olarak kayıtlara geçti. Hükûmet ve Alman medyasının cinayete yaklaşımı uzun yıllar tartışma konusu olmuş, cinayete yeterince ilgi gösterilmediği kaydedilmişti. Cinayetin mahkeme salonunda işlenmiş olması da tartışmaların merkezine yerleşirken, katilin Sherbini’yi tehdit etmesine rağmen yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ortaya çıkmıştı. El-Sherbini’nin ailesinin cinayette Saksonya yargısının sorumluluğunun araştırılması için yaptığı başvuru reddedilmişti.

Almanya’da Aşırı Sağcıların Sayısında Artış Var

Haziran 2020’de Almanya’daki aşırı sağcıların sayısı artmaya devam ettiği bildirilmişti. FDP Milletvekili Benjamin Strasser’ın Federal Meclise sunduğu soru önergesine verilen cevaba göre, Federal Kriminal Daire (BKA) tarafından takip edilen aşırı sağcıların sayısı bir sene içerisinde yüzde 60 arttı. Bir sene önceki listede şiddet eylemi düzenleme potansiyeli olan 39 aşırı sağcı bulunurken, bu sene şimdiden sayı 65’e çıktı. Takip edilen aşırı sağcıların ağır şiddet ve terör eylemleri gerçekleştirebilecek nitelikte kişiler olduğu bildiriliyor. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler