'Avusturya'

Dinî Liderden Aşırı Sağcı Parti Başkanına “Nazi” Benzetmesi

Avusturya Evanjelik Cemaati Baş Papazı Thomas Hennefeld, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Norbert Hofer’in Kur’an-ı Kerim’e yönelik menfi açıklamalarına tepki göstererek ifadelerinin "Nazi diksiyonunu çağrıştırdığını" belirtti.

Fotoğraf: RukiMedia / Shutterstock.com

Avusturya Eski Ulaştırma Bakanı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi Genel Başkanı Norbert Hofer’in Kur’an-ı Kerim’e yönelik olumsuz ifadelerine tepkiler sürüyor. Son olarak Avusturya Evanjelik Cemaati Baş Papazı Thomas Hennefeld, cemaatin “evang.at” adlı internet sitesinde yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Papaz Hennefeld, açıklamasında Hofer’in dünya genelinde 400 binin üzerinde can kaybına yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile Kur’an’ı kıyaslamasının şok edici ve ürkütücü olduğunu belirtti. Hennefeld, “Kim böyle bir kıyaslama yapıyorsa çirkin bir kışkırtıcılık yapıyor demektir. Bu, bana Nazi diksiyonunu çağrıştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun Sessizliğine Tepki

Aşırı sağcı liderin dünya genelinde yaklaşık 2 milyar Müslüman’ın kutsal kitabına yönelik ifadelerine kamuoyunun sessiz kalmasının kaygı verici olduğuna dikkati çeken Hennefeld, “Böyle bir kışkırtmanın bizim toplumumuzda yeri olamaz. Koronavirüse karşı nasıl kararlı bir mücadele yürütülüyorsa, bununla da aynı şekilde mücadele edilmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Hofer, geçtiğimiz salı günü katıldığı bir toplantıda “Koronadan (yeni tip koronavirüs) korkmuyorum. Korona tehlikeli değil, Kur’an daha tehlikeli.” ifadelerini kullanmıştı. Aşırı sağcı lidere başta ülkedeki Müslümanlar olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda aktivist tepki göstermişti. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler