'Almanya'

Almanya’da Koronavirüste İkinci Dalga Tehlikesi

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga tehlikesinin gerçek olduğunu söyledi.

13 Temmuz 2020 hcevik
Fotoğraf: Shutterstock / Değişiklikler: Perspektif

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler ile Berlin’de düzenlediği ortak basın toplantısında halka salgınla mücadele kapsamında hijyen kurallarına uyma çağrısında bulunarak, “Koronavirüste ikinci dalga tehlikesi gerçek” ifadesini kullandı.

Özellikle tatil döneminde herkesin salgın konusunda daha dikkatli olmasını isteyen Spahn, özellikle İspanya’nın Mayorka Adası’na giden tatilcilerin davranışlarından duyduğu endişeleri dile getirdi. Mayorka Adası’nda tatil yapanların eğlence ve kutlama yaparken hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymadıklarına ilişkin haberlerin Alman medyasında geniş yer bulması üzerine Spahn, “Mayorka’nın ikinci bir Ischgl olmasına izin veremeyiz” dedi. Avusturya’nın kayak merkezi Ischgl’deki kutlamalar, Almanya‘da koronavirüsün yayılmasında başlangıç noktalarından biri olarak görülüyor.

“Özellikle Havalimanlarında Dikkat Etmek Gerek”

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler de Almanya‘da test kapasitesinin haftada bir milyondan fazla olduğunu söyledi. Wieler özellikle tatilcilerin havalimanlarında daha dikkati davranmalarını isteyerek, “Tatilde ve dönüşte maske takılmaya devam edilmeli.”  uyarısında bulundu. Wieler, Almanya‘da vaka sayısını 198 bin 963 olarak açıklarken, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 9 bin 64 olduğunu belirtti.

Daha önce de Wieler, bulaşma oranının son günlerde 2-3 arasında seyrettiğini aktarmıştı. Hijyen, maske takma ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Wieler, “Dikkatli olmayı sürdürmemiz lazım. Virüs halen ülkemizde. Virüse yayılma fırsatı verirsek bu fırsatı kullanacaktır. Bunu yerel düzeyde artan vakalarda görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da Koronavirüste İkinci Dalga Tehlikesi Oluşturan Yerler

Almanya’nın farklı yerlerinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından tekrar ikinci bir salgın dalgasının gerçekleşebilme ihtimali gündemde. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Gütersloh kentindeki Tönnies et fabrikasından sonra Aşağı Saksonya Eyaletinin Wildhausen kentinde tavuk eti üreten Wiesenhof fabrikalarında çalışanların Kovid-19 testi pozitif sonuçlanınca Almanya’nın Gütersloh kentinde ve Wildhausen kentinde kısıtlamalara yol açmıştı.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinde de 44 kişide Kovid-19 tespit edilmesinin ardından 200 kişi karantinaya alındı. Daha önce Neukölln ilçesinde 98 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine yaklaşık 370 hane karantinaya alınmıştı.

Magdeburg kentinin iki ilçesinde Kovid-19 vakaları çıkması üzerine yaklaşık 800 kişi karantinaya alındı. Güterloh ve Warendorf şehirlerinde, Tönnies et fabrikasında çalışanlarda Kovid-19 vakalarının artması sebebiyle büyük ölçüde mart ayında alınan tedbirlere dönülmüştü. İki bölgede de yaşamın birçok alanında 30 Haziran’a kadar kısıtlamalar getirilmişti. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler