"Almanya"

Almanya Türkiye İçin Seyahat Uyarısını Kısmen Kaldırdı

Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’ye uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için kısmen kaldırdı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırdı. Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yer alan açıklamada, 4 Ağustos tarihinden itibaren Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtildi. Almanya, böylelikle Türkiye’deki bu bölgelere gidecek tatilcilere yeşil ışık yaktı.

Test Masrafını Tatilciler Karşılayacak

Türk hükümeti tarafından hazırlanan turizm ve hijyen tasarısına sıkı şekilde bağlı kalınması şartıyla seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtilen açıklamada, tasarının tatilcilerin Almanya’ya dönmeden 48 saat içinde zorunlu PCR testi (koronavirüs testi) yapmaları da içerdiği anımsatıldı. PCR testi masrafının Türkiye’de yaklaşık 15 euro, havalimanında ise 30 euro olduğu ifade edilen açıklamada test masrafının seyahat edenlerin karşılamaları gerektiği bildirildi. Koronavirüs test sonucu pozitif olan kişilerin Almanya’ya döndüklerinde karantina uygulanacağı belirtildi.

Almanya, Kovid-19 nedeniyle 31 Ağustos’a kadar Avrupa Birliği (AB) ve Schengen Bölgesi dışındaki 160 ülke için seyahat uyarısında bulunmuştu. Türkiye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması için Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yoğun çaba sarf etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen ay başkent Berlin’de mevkidaşlarıyla görüşmüştü.

Seyahat Acenteleri Memnun

Alman Seyahat Acenteleri (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Almanya Dışişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısının kısmen kaldırılmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Fiebig, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için seyahat uyarısını kısmen kaldırdığına işaret ederek böylelikle Almanların en popüler tatil destinasyonlarından birinin en azından kısmen açıldığını kaydetti. Bundan memnuniyet duyduğunu vurgulayan Fiebig, “Bu, sadece tatilciler için değil seyahat sektörü için de iyi haber.” değerlendirmesinde bulundu. Fiebig, son dönemde artan rezervasyonlardan Almanların tatil havasında olduklarının görüldüğünü belirterek “Eylül ve ekim için rezervasyonlar arttı. Bundan şimdi Türkiye de yeniden faydalanacak.” ifadesini kullandı. (AA/P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler