"Almanya"

Almanya Tabipler Birliği: İkinci Dalga Başladı

Almanya Tabipler Birliği, Almanya’da ikinci koronavirüs dalgasının başladığını duyurdu. Hastanelerde ikinci dalgaya karşı önlemler alınıyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Kovid-19 vakaları giderek artıyor. Almanya Tabipler Birliği „Marburger Bund“ Başkanı Susanne Johna, ikinci koronavirüs dalgasının Almanya’da başladığına dair duyuruda bulundu. Augsburger Allgemeine gazetesine konuşan Johna, vaka sayılarının Mart ya da Nisan aylarındaki vaka sayılarıyla kıyaslanması şu an mümkün olmadığını fakat yeni enfeksiyon sayılarında bir artışın görüldüğünü kaydetti. Johna, “Almanya’da bugüne kadar salgına karşı elde ettiğimiz başarılar normalleşmeye duyulan özlemden dolayı tehlikede.” uyarısında bulundu.

İkinci Dalgaya Karşı Alınan Önlemler

Bu artışın ikinci dalganın habercisi olduğunu açıklayan Johna, sağlık sisteminde önlemler alındığını duyurdu. Johna, alınan önlemler kapsamında hastanelerde hazırlıkların yapıldığını belirtti. Belirli bir sistem içerisinde hastanelerdeki yatak sayısının ihtiyaca göre arttırılacağını söyleyen Johna, Mart ayından daha farklı tedbirler alınacağını duyurdu.

Johna, hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayılarının Kovid-19 hastaları için az tutulacağını, fakat yatakların dolmasıyla 24 saat sonra ikinci aşamaya geçileceğini açıkladı. İkinci aşamada kapasitelerin genişleteceğini söyleyen Johna, salgının henüz yavaş ilerlemesinden dolayı Kovid-19 hastalarına uygulanacak tedavilerin de kademeli olarak arttırılacağını kaydetti.

“Maskeler Hayat Kurtarır”

Johna, maske konusunda toplumun bazı kesimlerinden gelen eleştirilere karşılık hijyen kurallarının ve maska takmanın önemini vurguladı. Johna, “Araba kullanırken emniyet kemerinin mecbur kılınmasına tepkili yaklaşanlar olmuştu. Bugün de bazı alanlarda maske mecburiyeti konusunda da insanlar özgürlük alanlarının kısıtlandığını düşünüyor. Aslında maskeler de emniyet kemeri gibi insan hayatı kurtarıyor.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) son verilerine göre Almanya’da toplam koronavirüs vaka sayısı 211 bin 281.(P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler