'Irkçılık'

Bayern Münih Irkçı Altyapı Antrenörünün Sözleşmesini Feshetti

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih, ırkçı ifadeler kullanmakla suçlanan altyapıda görevli bir antrenörün sözleşmesini feshetti.

Fotoğraf: charnsitr / Shutterstock.com, Değişiklikler: Perspektif

WDR televizyonunda yayımlanan “Sport Inside” programının haberinde, Münih kulübünün altyapısında uzun süredir çalışan bir antrenörün internet üzerindeki sohbet gruplarında transfer edilecek futbolcularla ilgili birçok kez ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilmişti. Alman kulübünden yapılan açıklamada, altyapı antrenörünün sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak feshedildiği belirtilerek, “Bu, şu an Bayern Münih altyapısında yürütülen iç araştırmanın ilk sonucudur.” ifadeleri kullanılırken, konunun incelenmesine devam edileceği aktarıldı. Münih polisi de olay ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

2003 yılından beri Bayern Münih’in altyapısında faal olan antrenör, 2016 yılında U9’dan U15 takımların spor direktörlüğüne terfi edilmişti. Oyunculara ten rengi, etnik kökeni ve dini mensubiyeti nedeniyle ayrımcılık yaptığı söylenen antrenör hakkındaki iddialar, 2018 yılında kulüp yönetimine iletilen anonim mektuplar yoluyla ortaya çıkmıştı.

“Bayern Münih’in Değerlerine Uymuyor”

Bayern Münih’in CEO’su Karl Heinz Rummenigge geçen hafta bu iddialara karşılık acil kararlar alınacağını belirtmiş, “Bu olay Bayern Münih’in temsil ettiği değerlere uymuyor.” demişti. Bu iddiaların rahatsız edici olduğunu ifade eden Rummenigge, “Biz her zaman ırkçılığa karşı kampanyalar yürüten bir kulubüz.” açıklamasında bulundu. Bayern Münih, bir kaç ay önce “Irkçılığa Karşı Kırmızı” adında ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı bir kampanya başlatmıştı. (AA, P)

 

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler