'Irkçılık'

Bayern Münih Altyapı Antrenörü Hakkında Irkçılık İddiası

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in altyapısında görev yapan bir antrenörün ırkçı ifadeler kullanması nedeniyle polis soruşturma başlattı.

14 Ağustos 2020 admin
Fotoğraf: Sirada Wichitaphornkun / Shutterstock.com

Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin bünyesinde bulunan WDR televizyonunda yayımlanan “Sport Inside” programının haberinde, Bayern Münih kulübünün altyapısında uzun süredir çalışan bir antrenörün internet üzerindeki sohbet gruplarında transfer edilecek futbolcularla ilgili birçok kez ırkçı ifadeler kullandığı iddia edildi. Söz konusu ifadelerin iki yıl öncesine ait olduğunun belirtildiği haberde, ebeveynlerin ve antrenörlerin, sohbet gruplarında bu ifadelerin kullanıldığını doğruladığı aktarıldı. Haberde olayın kulüp yönetimine de bildirildiği kaydedildi.

Münih polis sözcüsü Werner Kraus, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, Bayern Münih’ten iş birliği yapmasının talep edildiğini aktardı. Kraus, olayla ilgili suçlamaların doğru olup olmadığının incelendiği bilgisini paylaştı. Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ise Sky televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kulüp içi incelemenin yakında sona ereceğini ve bu soruşturmanın bazı sonuçlarının olacağını söyledi. “Bu olay Bayern Münih’in temsil ettiği değerlere uymuyor.” ifadesini kullanan Rummenigge, Bayern Münih’in her zaman ırkçılığa karşı mücadele ettiğini kaydetti.

FC Köln Formasına Cami Siluetini Taşımıştı

Almanya’da göç kökenli insanların yoğun olarak yaşadığı Köln şehrinin en büyük futbol takımı 1. FC Köln, 2020-2021 sezonunda oyuncuların deplasmanda giyeceği formalarını tanıtmıştı. Kırmızı renkli formaların üzerindeki şehir siluetinde, 2018 yılında açılan Köln Merkez Camisi de yer alıyordu. Formada caminin de yer alması nedeniyle tepkiler alan futbol takımı, üyeliğini sona erdirmek isteyen bir takipçisinin mesajını “hadi tschüss” (haydi güle güle) ifadesiyle paylaşmış ve ırkçılıkla mücadele vurgusu yapmıştı. (AA, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler