'Koronavirüs Pandemisi'

Fransa’da Paris ve Bouches-du-Rhone “Kırmızı Bölge” İlan Edildi

Fransa'da vaka sayısında bir günde 2 bin 669 artış yaşandı. Paris ve Bouches-du-Rhone Bölgeleri "kırmızı bölge" ilan edildi. Bilim Kurulu ikinci dalgadan endişeleniyor.

14 Ağustos 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com
Fransa‘da başkent Paris ve Bouches-du-Rhone bölgesi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) aktif şekilde yayıldığı “kırmızı bölge” olarak ilan edildi. Resmi gazetede bugün yayımlanan karara göre, ülkede günlük vaka sayılarının tekrar artışa geçmesinin ardından Paris ve aralarında Marsilya kentinin de bulunduğu Bouches-du-Rhone bölgesi, Kovid-19’un aktif şekilde yayıldığı kırmızı bölge ilan edildi. Buna göre valiler, serbest dolaşımı kısıtlamaya, restoran ve kafeler gibi kamuya açık bazı iş yerlerini kapatmaya ve toplu taşıma araçlarını sınırlamaya yönelik kararlar alabilecek.

Fransa‘da salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 388’e, vaka sayısı ise 232 bin 13’e yükseldi. Ülkede salgının gidişatı kötüleşmeye devam ederken, günlük vaka sayısında artış sürüyor. Bilim Kurulu, ülkede sonbahar ya da kış aylarında ikinci dalganın yaşanmasından endişe edildiğini açıklamıştı.

Kırmızı Bölge Kararı: Vaka Sayısında Günlük 2 Bin 669 Artış

Fransa Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısında son 24 saatte 2 bin 669 artış yaşandı. Son 24 saatte hastanelerde 17 kişinin yaşamını yitirmesiyle Fransa’da Kovid-19’un yol açtığı toplam can kaybı 30 bin 388’e ulaştı. Kovid-19 nedeniyle 374’ü yoğun bakımda olmak üzere 4 bin 864 kişinin hastanede tedavi gördüğü ülkede, iyileşenlerin sayısı 191 artarak 83 bin 663’e yükseldi.

Ülkede salgının gidişatı kötüleşmeye devam ederken, günlük vaka sayısında artış sürüyor. Bilim Kurulu, ülkede sonbahar ya da kış aylarında ikinci dalganın yaşanmasından endişe ediyor. Bu endişelerle ilintili olarak da Fransa genelinde tedbirler artıyor. Fransa‘nın Angers kentinin merkezinde, valiliğin kararıyla açık alanlarda maske kullanımı zorunlu hâle geldi. Bundan önce de Fransa’da vaka sayılarının artması nedeniyle çok sayıda şehirde maske kullanımı zorunluluğu getirilmişti.

İngiltere, Fransa’yı “Karantinadan Muaf” Ülke Listesinden Çıkardı

Avrupa’nın birçok ülkesinde vaka sayılarının artmasıyla birlikte İngiltere, Fransa ve Hollanda’yı “14 gün karantinadan muaf tutulan ülkeler listesinden” çıkardı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiltere’de vaka sayılarını düşük tutmak istediklerini belirterek, Fransa ve Hollanda’dan gelecek yolculara 14 gün karantina şartının getirileceğini bildirdi. İngiltere, daha önce, Kovid-19 salgınında artan yeni vakalar nedeniyle İspanya, Belçika, Andora ve Bahamalar’dan gelecek yolculara 14 günlük karantina şartı getirmişti.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında seyahat koridoru olarak da adlandırılan 14 gün karantinadan muaf tutulan ülkeler listesi açıklamıştı.  Buna göre listede yer alan 50 ülkeden İngiltere’ye gelecek yolculara, 14 günlük karantinada şartından muafiyet tanınıyordu. (AA, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler