'Ayrımcılık'

Müslüman Kadınların Başörtüsüyle Spor Yapmasına İzin Verilmedi

Almanya’nın Köln kentindeki bir spor salonunda Müslüman kadınların başörtüsüyle spor yapmasına izin verilmedi. Ayrımcılığa uğrayan kadınlardan biri, yaşadıklarını anlattığı bir video çekerek sosyal medyada paylaştı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Nigar ve bir arkadaşı, yaşadıkları şehirdeki spor salonunda beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Kayıt öncesi deneme antrenmanı için salona gittiklerinde High Class Fitness isimli salonun bir çalışanı, Nigar ve arkadaşından başörtülerini çıkarmalarını istedi. Salonda başörtü takmanın yasak olduğunu belirten çalışan, buna gerekçe olarak daha öncesinde başörtülü kadınlarla olumsuz deneyimler yaşadıklarını ifade etti.

Başörtüsü sebebiyle ayrımcılığa uğrayan Nigar, eve gittiğinde sosyal medya platformu Instagram’a bir video çekip yükleyerek başından geçenleri anlattı. “Spor salonuna adımımı attığımda insanların bize ne kadar tuhaf baktığını fark ettim” diyerek sözlerine başlayan Nigar, sözlerinin devamında salon çalışanları tarafından kulakların görülebileceği şekilde bir türban veya bir şapka takıp spor salonuna gelebilecekleri yönünde teklif aldıklarını da söyledi.

“Spor Salonunda Başörtü Neden Yasak, Anlamıyorum”

“Şapka takabildiğim bir spor salonunda neden başörtü yasağı var, anlamıyorum. Burada nasıl bir mantık güdülüyor?” sözleriyle şaşkınlığını ifade eden Nigar, Alman Anayasasının 4. maddesine atıfta bulunarak, din özgürlüğünün kısıtlandığını ve arkadaşlarıyla birlikte ırkçılığa maruz kaldıklarını belirtti. “Özellikle Köln’de bireysel farklılıkların önemsendiğini düşünüyordum; fakat anlaşılan o ki durum pek de öyle değil.” diyerek sözlerine son veren Nigar’ın Instagram’a yüklediği video hızla yayılmaya devam ediyor. 4 Ekim itibarıya video 50 bine yakın görüntülenme ve 3 bine yakın beğeniye sahip.

Spor salonu, IslamiQ haber portalının olayın doğruluğu hakkındaki sorusu üzerine olayı doğruladı. Salon yetkilileri bu durumda ırkçı bir motifin olmadığını, bu kararın sigorta ile alakalı olduğunu açıklarken konuyla ilgili başka bilgi vermedi. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler