'Avusturya'da Terör'

Viyana Saldırısının Teröristi Müslüman Mezarlığına Defnedilmeyecek

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri polis tarafından öldürülmüştü. Ülkedeki Müslüman mezarlıkları teröristin cenazesini reddetti.

13 Kasım 2020 admin

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının etkileri hâlâ sürüyor. ‘ Kasım’da düzenlenen terör saldırısında saldırganlardan bir tanesi emniyet güçleri tarafından ölü ele geçirilmiş, daha sonra saldırganın 20 yaşında Kuzey Makedonya kökenli bir erkek olduğu ve daha önce Suriye’ye gitme girişimi nedeniyle tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Saldırganın defnedilmesi ise tartışma konusu oldu. Viyana Liesing’teki İslami mezarlık, teröriste bir mezar alanı tahsis etmeyi reddetti. Kurier’in haberine göre mezarlığın idarecisi olan Ali İbrahim, “Bir şey yapma zorunluluğu hissettik.” diyerek teröristin İslami mezarlığa defnedilmesine onay vermediklerini açıkladı. Teröristle ilgili, “O masum insanları öldüren ve böylece bütün Müslümanlara zarar veren bir katildi.” diyen İbrahim, mezarlık yönetiminin define izin vermediğini açıkladı. Ayrıca teröristin bu mezarlığa olası defnine diğer Müslümanların da şüphe ile yaklaştığını belirtti.

2008 yılında Avusturya’daki ilk İslami mezarlık olarak açılan mezarlık, Viyana Merkez Mezarlığı’nda Müslümanlara ayrılan özel defin alanlarının kapasitesinin dolmasıyla birlikte belediye ile Müslüman cemaat arasındaki uzun müzakereler sonucunda kurulmuştu.

Vorarlberg’teki İslami Mezarlığa Da Defin Olmayacak

Avusturya’nın batısında bulunan Vorarlberg Eyaleti’ndeki Altach İslami Mezarlığı da, teröristin cenazesini reddetti. Altach Belediye Başkanı Markus Giesinger, Altach Mezarlığı’nın Vorarlberg’te ikâmet eden Müslümanlar için defin imkânı sunduğunu açıklarken, öldürülen terörist için istisna yapılmayacağını ifade etti. 2012 yılında Altach Müslüman Mezarlığı, 700’e yakın mezar kapasitesine sahip. Mezarlığın idaresi ise Altach Belediyesi’nde.

Öldürülen teröristin nereye defnedileceği henüz bilinmiyor. Cenazenin, şahsın köken ülkesi olan Kuzey Makedonya’ya gönderilebileceği tahmin ediliyor. (P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler