'Türkiye'

Yurt Dışından Türkiye’ye Giden Yolculara Negatif PCR Testi Zorunluluğu

Yurt dışından Türkiye'ye giden tüm yolculara uçağa biniş öncesi son 72 saatte yapılmış PCR negatif testi zorunluluğu getirildiği duyuruldu.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava yolu ile, 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerektiğini duyurdu. Fahrettin Koca, uygulamanın 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Havayolu şirketleri, yolcuların seyahatlerini buna göre planlamaları uyarısında bulundu.

Seyahat acentaları ve havayolu şirketleri, pazartesi gününden itibaren devreye girecek zorunlu test uygulamasıyla ilgili yolcuların sorun yaşamaması için sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. Pegasus’un, resmi twitter adresinden paylaşılan mesajda “Resmi otoriterlerin kararı üzerine; 28.12.2020 tarihinden itibaren Türkiye’ye yapılacak olan uçuşlarımızda tüm misafirlerimizin, varış öncesi son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testi sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Test sonucu ibraz etmeyen misafirlerimiz uçuşlarımıza kabul edilmeyecektir. 0-6 yaş arası misafirlerimiz bu uygulamaya dahil değildir. “ ifadeleri yer aldı.

Sağlık Bakanı Koca, ayrıca koronavirüsün yeni türünün bulunduğu ülkeler ile ilgili de açıklamada bulundu. Koca “Virüsün bu yeni değişkeninin ülkemize girişini önlemek için son 10 günde İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’da bulunan ve Türkiye’ye gelen kişiler ise hem son 72 saatte yapılmış negatif test sonuçlarını ibraz edecek hem de ikamet edecekleri yerde karantinaya alınacaktır. Karantinanın 7. gününde yapılacak olan 2. testleri de negatif çıkarsa karantinaları sonlandırılacak, pozitif çıkarsa tedavi altına alınacaklardır.” açıklamasında bulundu. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler