'Almanya'

Berlin’de Müslüman Karşıtı Irkçılığa Yönelik Uzman Komisyonu Kuruldu

Almanya’da Berlin Senatosu, Müslüman karşıtı ırkçılık üzerine uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulmasına karar verdi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’da Berlin Senatosu Adalet, Tüketicinin Korunması ve Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi tarafından, Müslüman karşıtı ırkçılık üzerine uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulması kararlaştırıldı. Alınan bu kararla birlikte Berlin, Almanya’da Müslüman karşıtı ırkçılığa yönelik uzman komisyonu kuran ilk federal eyalet oldu.

Komisyonun temel amacı Müslüman karşıtı ırkçılığın kapsamlı bir şekilde incelenmesini sağlamak ve söz konusu ırkçılığa yönelik mücadele ve önleme stratejilerini daha da geliştirmek olarak belirtildi. Çalışmanın planının yapılmasının ardından, 2022 yılına kadar üyelerle işbirliği içinde somut eylem önerileri hazırlanacağı belirtildi.

Berlin’de Müslüman karşıtı ırkçılığın izlenmesi ve belgelenmesi üzerine çalışan Inssan Vakfı, Berlin Senatosunun bu kararıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Vakıf, yaptığı açıklamada “Müslüman karşıtı ırkçılığın endişe verici yükselişini netleştiren sadece Hanau ve diğer ırkçı saldırılar değil. Son yıllarda giderek daha fazla olay gerçekleşiyor. Komisyon, Müslümanlara ve Müslüman gibi görünen kişilere yönelik ayrımcılıkla sürdürülebilir bir şekilde mücadele edilmesine yardımcı olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Ayrımcılığa ve İslamofobiye Karşı Ağ Projesi yöneticisi Zeynep Çetin de konuyla ilgili “Bu, Berlin’deki Müslüman topluluklar için olduğu kadar, ayrımcılığa karşı koruma açısından bir bütün olarak toplum için önemli bir adım.” yorumunda bulundu.

Müslüman Karşıtı Irkçılığa Yönelik Uzman Komisyonu

Uzman komisyonunda,  Inssan Vakfı’ndan Lydia Nofal ve Mohamad Hajjaj, Berlin Evanjelik Üniversitesinden Prof. Dr. Zülfukar Çetin, Alice Salomon Üniversitesinden Ozan Zakariya Keskinkılıç, Irkçılık Olmayan Okul Projesi’nden Sanem Kleff ve Alman Entegrasyon ve Göç Araştırma Merkezi’nden Dr. Yasemin Shooman yer alıyor. Komisyon, Berlin Eyaleti Irkçılığa Karşı Eşit Muamele Dairesi Başkanı Eren Ünsal tarafından yönetilecek. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler