'Almanya'

Almanya’da Müslüman Gençler: “Aşırılıkla İlişkilendirilmekten Yorulduk”

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaletindeki Gençlik Konseyi, DİTİB Gençlik Birliği’nin üyelik başvurusunu kabul etmedi. Müslüman gençlik kuruluşu Young Schura bunun üzerine üyelik başvurusunu geri çektiğini açıkladı.

8 Mart 2021 admin

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaletine bağlı Gençlik Konseyi’nin (Alm. Landesjugendring Niedersachsen e.V.) Aşağı Saksonya-Bremen DİTİB Gençlik Birliği’nin tam üyelik başvurusunu reddettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Aşağı Saksonya Eyaletinde geçen sene kurulmuş olan ve Müslüman gençlik kuruluşlarını çatısı altında toplamayı hedefleyen Young Schura, bu karara tepki gösterdiğini ve üyelik başvurusunu geri çektiğini açıkladı.

Müslüman Karşıtı Eğilimler

DİTİB Gençlik Birliği’nin yaptığı açıklamada, Gençlik Konseyi içerisinde artan Müslüman karşıtı söylemlere dikkat çekildi ve Aşağı Saksonya’daki genç Müslümanların siyasi katılımlarının resmî olarak reddedildiğinin altı çizildi. Açıklamada, “Süreç zamanla kişisel ve tarafgir bir hal aldı. Gençlik Konseyi tarafından hiçbir şekilde ciddiye alınmadık. Bu süreç içerisinde Gençlik Konseyi’nde Müslüman karşıtı eğilimlerin açığa çıktığını görmüş olduk.” ifadelerine yer verildi.

“Dini Motivasyonlu Aşırılıkla İlişkilendirilmekten Yorulduk”

Gençlik Konseyi’nin yaklaşımına tepki gösteren Young Schura’dan gelen açıklamada, katılım fırsatlarından yararlanmak, çeşitliliği desteklemek adına üyelik başvurusunda bulunulduğu, ancak genel kurul öncesi profesyonel olmayan, çirkin söylemlerin ve karalama girişimlerinin sonucunda, üyelikten çekilme kararı alındığı ifade edildi. Açıklamada Young Schura’nın diğer üye dernekleri tarafından antisemitizm ve milliyetçilik gibi konular ile ilgili açıklama yapma talebinde bulundukları belirtilerek, “Bu talep derneğimizi karalama ve şüpheli konuma düşürme girişimden başka bir şey değildir.” değerlendirilmesinde bulundu. Saygı çerçevesi içerisinde bir iletişim talebinde bulunan Young Schura, açıklamasında, “Müslüman gençlik derneklerinin genel olarak milliyetçilik ve antisemitizm ile bir ‘sorunu’ olduğu iddia ediliyor. Güvenlik siyaseti ve dini motivasyonlu aşırılıkla ilişkilendirilmekten yorulduk.” çağrısında bulundu.

Alman Katolik Gençlik Federasyonu, Müslüman gençlik derneklerine karşı sergilenen tutumdan dolayı Eyalet Gençlik Konseyi’ne aktif katılımdan geçici olarak çekildiklerini duyurdu.

Eyalet Gençlik Konseyi Başkanı Björn Bertram, ırkçı ve Müslüman karşıtı söylemler ile ilgili olan iddiaları ciddiye aldıklarını açıkladı. Gençlik Konseyi’nde ırkçılığa yer olmadığını vurgulayan Bertram, bu nedenle ilgili iddiaların açıklığa kavuşturulması için çabaladıklarını belirtti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler