'Almanya'

Sedyede Yatan Mülteciye Yumruk Atan İlkyardım Görevlisine Tepki

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde bir ilkyardım görevlisi, sedyede elleri bağlı olan Suriyeli mülteciye yumruk attı. Olay sırasında ortamda yer alan iki polisin hiçbir müdahalede bulunmaması büyük yankı uyandırdı.

12 Mart 2021 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde bir ilkyardım görevlisi, kaldığı yurtta olay çıkaran Suriyeli mülteciye yumruk attı. Ülke basınına yansıyan haberlere göre güvenlik kamerasındaki görüntülerde bir adamın sedyeye bağlı olduğu görülüyor. Odada bulunan ilkyardım görevlisi, sedyede kendini koruyamayacak şekilde bağlı olarak yatan adama yumruk atarken aynı ortamda bulunan iki polis, olayı görmelerine rağmen bu duruma müdahale etmiyor. Video yeni ortaya çıkmasına rağmen olayın 8 Kasım 2020’de Kassel’deki bir mülteci yurdunda gerçekleştiği belirtildi.

Polisin olayın ertesi gününde yayımladığı basın açıklamasında güvenlik görevlilerinin 8 Kasım 2020 tarihinde gece 1 sularında Kassel’deki mülteci yurduna çağrıldığı belirtildi. Polisin yurda çağrılmasının sebebi, yurtta kalan bir mültecinin sarhoş olması ve taşkınlık yapmasıydı. Açıklamada alkollü olan 32 yaşındaki mülteci adamın, yurdun giriş bölümündeki yangın söndürücüyü boşalttığı belirtildi.

Polisin açıklamasında sarhoş adamın olay çıkartması sonucunda polisin ve ilkyardım ekibinin duruma müdahale etmeye çalıştığı aktarıldı. Diğer taraftan sarhoş adamın güvenlik güçlerine ve ilkyardım çalışanlarına saldırmaya çalıştığı belirtildi. Adamın önce bir merdivenle güvenlik görevlilerine saldırdığı, daha sonra ise muayene olmaya karşı çıktığı ve görevlilere tükürdüğü kaydedildi. Karakola gitmek konusunda da zorluk çıkaran sarhoş mülteci adam hakkında, ilkyardım ekiplerine ve güvenlik güçlerine saldırı, ilkyardım malzemelerine zarar vermek, mülkiyete zarar vermek konularından işlem başlatıldı. Diğer taraftan, videoda görülen ilkyardım çalışanının adama attığı yumruk, polisin basın açıklamasında herhangi bir şekilde yer almadı.

Mülteci Adamın Elmacık Kemiği Kırıldı

Basında çıkan haberlere göre 32 yaşında Suriye’den kaçarak Almanya’ya gelen mültecinin, sedyedeyken aldığı yumruk neticesinde elmacık kemiğinde iki kırık meydana geldi. Kassel polisi de Alman medyasında çıkan habere karşı mülteci adama yumruk atan 44 yaşındaki ilkyardım görevlisi hakkında şikâyet başlatıldığını doğruladı. İlkyardım görevlisi, uyguladığı şiddet nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı. Olay sırasında aynı yerde bulmasına rağmen duruma müdahale etmeyen polis memurları hakkında da disiplin soruşturması açıldı.

Polis, olayın geçtiği tarihte bu videonun ellerinde olmaması nedeniyle mülteci adama yönelik saldırının polis raporlarında yer almadığını belirtti. Bu nedenle bahsi geçen saldırının basın açıklamasında da yer almadığı iddia edildi.

İlkyardım Çalışanının Bağlı Olduğu Kurumdan ve Siyasilerden Açıklama

Mülteciye yumruk atan ilkyardım çalışanının bağlı bulunduğu Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) olayın ardından söz konusu çalışanı işten çıkarttıklarını açıkladı. Kurum müdürü Michael Görner, “Bu davranış, bizim kendisi hakkında mücadele ettiğimiz şeylerle uyuşmamaktadır.” açıklamasında bulundu ve kurumun her türlü şiddetle arasına mesafe koyduğunu belirtti.

Konuyla ilgili siyasilerden de açıklamalar geldi. Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth’un (CDU) Basın Sözcüsü, Bild’e şu ifadelerde bulundu: “Sedyeye bağlanmış kişi ilkyardım çalışanına nasıl davranırsa davransın, savunmasız bir insana vurmak asla kabul edilemez. Burada yaralama suçu ihtimali söz konusudur. Polisler bu tarz bir suça tanık olduklarında, kararlılıkla müdahale etmek zorundadırlar.” Eyalet Polis Merkezinin olaya müdahale etmeyen polislere karşı disiplin soruşturması başlattığı da ifade edildi. (ezk, yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler