'Ingiltere'

Başbakan Johnson: “Üçüncü Karantina Yerine Binlerce Cesedin Yığılmasını Tercih Ederim”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üçüncü kez karantinaya girmek yerine binlerce cesedin üst üste yığılmasını tercih edeceğini söylediği öne sürüldü.

26 Nisan 2021 admin
Fotoğraf: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Başbakan Yardımcısı Michael Gove, bir toplantı sırasında Kovid-19 baskısı altındaki hastaneleri korumak için askerlere ihtiyaç duyulacağına ilişkin uyarıda bulundu. Kasım ayında istemediği halde ikinci kez karantina kararı alan Johnson, bunun üzerine iddiaya göre “Artık başka karantina yok. Binlerce ceset üst üste yığılsın.” dedi.
Bu sözlere rağmen Başbakan, Kovid-19’un daha hızlı yayılan ve öldürücü olan bir türünün vakalar ve can kayıplarını artırması nedeniyle ocak ayında üçüncü karantinayı ilan etmek zorunda kaldı.

İddia Yalanlandı

Öte yandan Başbakanlık, “başka bir yalan” olarak nitelediği iddiayı reddederken, gazeteye konuşan kaynakların iddialarının arkasında durduğu vurgulandı. Sky News’e konuşan Savunma Bakanı Ben Wallace da, iddianın doğru olmadığını söyledi. İddianın hemen hemen herkes tarafından kategorik olarak reddedildiğini kaydeden Wallace, “Şimdi bu dedikodu hikayelerinin bir tür komedi bölümüne giriyoruz. İsimsiz olaylardan bahseden isimsiz danışmanlardan oluşan isimsiz kaynaklar.” dedi.

Johnson’ın Önceki Dikkat Çeken Sözleri

Daha önce Başbakan Boris Johnson‘ın Kovid-19 nedeniyle ilan edilen karantinanın birinci yılı dolayısıyla partisindeki milletvekilleriyle çevrim içi toplantı düzenlediği belirtilmişti. Burada milletvekillerine seslenen Johnson’ın, “Kovid-19 aşısında başarıya ulaşmamızın sebebi kapitalizm ve açgözlülük dostlarım.” ifadesini kullanmıştı. Toplantıya katılan milletvekillerinden biri Johnson’ın, sözleri nedeniyle “ortalığı karıştırdığını ve maksadı aştığını” fark ettiğini aktarmıştı. Johnson’ın, sözlerini, katılımcıların ortak hafızadan silmelerini istediği öne sürülmüştü. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler