'Hanau Saldırısı'

Aşırı Sağcı Özel Harekat Polisleri, 19 Şubat 2020’de Hanau’daymış

Lağvedilen özel harekat timindeki aşırı sağcı polislerin, 19 Şubat 2020'de yaşanan saldırı sırasında Hanau'da görevde oldukları ortaya çıktı.

©Perspektif

19 Şubat Hanau İnisiyatifi (Alm. Initiative 19. Februar Hanau), Hessen’deki polis skandalına dair bir basın açıklaması yayınladı. Öğrenilen bilgilere göre, dağıtılan polis özel hareket timindeki (SEK) aşırı sağcı 19 polis memurunun 13’ü Hanau’da görev yapıyormuş.

İnisiyatifin mensuplarından Newroz Duman, Hessen’deki bu polis skandalı karşısında duyduğu dehşet duyduğunu ve ortaya çıkanların kortuklarından çok daha kötü olduğunu dile getirdi.  Dün akşam Hessen Eyalet Parlamentosundaki İç İşleri Komitesi toplantısında, farklı bölgelerden toplam 49 polis memurunun sağcı sohbetlere katıldığı öğrenildi. Hessen İçişleri Bakanı Peter Beuth ayrıca, dağıtılan özel harekat birimindeki 19 aşırı sağcı polis memurundan 13’ünün 19 Şubat 2020’de Hanau’da görevde olduğunu doğruladı.

Skandalın Ardından Hanau Saldırısı İçin Çağrı

Newroz, Hanau Saldırısı’nın ele geçen bu bilgiler ışığında soruşturulması için geçtiğimiz günlerde yaptıkları çağrıyı yineledi: “Bu katılımın suç gecesi olay üzerinde nasıl bir etkisi olduğu ve Hanau’da önde gelen SEK pozisyonunda bile sağcı aşırılık yanlılarının failin evindeki polis başarısızlığından sorumlu olup olmadığı hemen açıklığa kavuşturulmalıdır.”

Duman, son olarak skandalın ardından İçişleri Bakanı Beuth’un sorumluluğuna değindi ve istifa etmesi gerektiğini söyledi: “İçişleri Bakanı Beuth’un hala daha görevinden istifa etmemesi inanılmaz. Hessen polis teşkilatında aşırı sağcı yapıları küçümsemeye devam ediyor ve hiçbir şekilde sorumluluğunu yerine getirmiyor.” (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler