'Düzensiz Göçmenler'

Fas Kıyılarında Bir Düzensiz Göçmen Grubu Kurtarıldı

Her yıl Afrika'dan binlerce düzensiz göçmenin Avrupa'ya gidiş rotası üzerinde olan Fas'ın Batı Sahra bölgesinde 30 kişilik bir düzensiz göçmen kurtarıldı.

Fotoğraf: Shutterstock.

Fas kıyılarında 30 düzensiz göçmenin kurtarıldığı belirtildi. Fas sahil güvenlik birimlerinin, Batı Sahra’nın en büyük kenti olan el-Uyun’un (Tr. Layun) kıyılarında 6’sı kadın 30 düzensiz göçmeni kurtardığı ifade edildi. Göçmenlerin uyruklarına ilişkin bilgi verilmedi.

Denizde sürüklenen ve içinde 14’ü kadın 4’ü çocuk 59 göçmenin bulunduğu bir tekneye yönelik yardım çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi. Her yıl binlerce düzensiz göçmen daha iyi yaşamak umuduyla Avrupa’ya ulaşmak için Afrika’dan Akdeniz’e açılıyor, bir kısmı Avrupa’ya ulaşmayı başarırken bir kısmı denizde can veriyor.

Fas-İspanya İlişkileri ve Düzensiz Göç Akını

Geçtiğimiz Mayıs ayında 8 binin üzerinde Faslı ve Afrikalı göçmen, İspanya’ya bağlı Ceuta ve Melilla kentlerine giriş yapmış, daha sonra bunlardan 6 bini Fas’a iade edilmişti. İspanyol yönetimi, Fas güvenlik görevlilerinin düzensiz göçmenlerin geçişini önlemek için gerekli önlemleri almadığını iddia etmişti.

Fas, Ceuta ve Melilla şehirlerini, İspanya tarafından işgal edilmiş addediyor. İspanya-Fas ilişkileri, İspanya’nın 22 Nisan’da ayrılıkçı Polisario Cephesi Genel Sekreteri İbrahim Gali’yi, yakalandığı Kovid-19 hastalığından dolayı tedavi etmesiyle diplomatik krize dönüşmüştü. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler