'Orman Yangınları'

Avrupalı Müslümanlar Yangın Söndürme Çalışmalarına Katıldı

Uluslararası yardım kuruluşu Hasene Derneği, Türkiye’de devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek veriyor. Ülkede orman yangınlarının açtığı yarayı sarmak adına Avrupa’dan birçok kişi gönüllü olarak bölgeye gitmek için talepte bulunuyor.

Türkiye’de 28 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınlarının birçoğu kontrol altına alınırken, bazı bölgelerde yangınlar devam ediyor. Bu bölgelere farklı kurum ve kuruluşlardan yardımlar sağlanırken, uluslararası yardım kuruluşu Hasene Derneği de, yangın bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Orman yangınlarını söndürme çalışmaları ile ilgili yerel makamlarla görüşüp, ihtiyaçlara ilişkin bilgi topladıktan sonra ekiplerini ve araçlarını Muğla ve çevresine sevk eden Hasene, yerel yetkililere yangın söndürmeye yönelik lojistik destek verdiklerini açıkladı. Bu çerçevede yerel halkın ihtiyaçlarına da cevap vereceklerini aktaran Hasene Derneği Başkanı Mesud Gülbahar, Hasene’nin soğutucu ve hizmet araçları ve yaklaşık 30 gönüllü ile aktüel olarak yardım çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Destek talep edildiği takdirde Avrupa’dan gönüllü gözlemcileri de bölgeye göndermeyi planladıklarını açıklayan Gülbahar, Türkiye’deki orman yangınlarının açtığı yarayı sarmak amacıyla Avrupa’dan birçok kişinin gönüllü olarak bölgeye gitmek için talepte bulunduğunu ifade etti.

Yangınlar tamamen söndüğünde, mağdurların normal hayata dönebilmeleri için, kalıcı projelere destek vereceklerini, evini, tarım arazisini, hayvanlarını kaybetmiş çiftçilere yönelik bir konsept oluşturmak istediklerini kaydeden Gülbahar, bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşüp kendilerine gelen bağışları bölgeye yeni fidan ve ağaç dikimine aktaracaklarını açıkladı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler