'Belçika'

Yeni Doğan Bebek Rakamlarında Göç Etkisi

Belçika'da doğumların yarısını yabancı ve göçmen kökenliler yaptı.

Fotoğraf: Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

Belçika’da geçen yıl doğan bebeklerin yüzde 48’inin annesinin yabancı ülke vatandaşı veya göçmen kökenli olduğu belirlendi. Belçika İstatistik Kurumu (Statbel), ülkede 2020 yılındaki doğumlara ilişkin verileri yayımladı.

Doğan Bebeklerin Anneleri

Açıklanan verilere göre, geçen yıl ülkedeki doğumların yarısını Belçika kökenli kadınlar yaptı. Belçika’daki doğumların yüzde 25’ini yabancı ülke vatandaşı kadınlar, yüzde 23’ünü de yabancı kökenli olan Belçika vatandaşı kadınlar gerçekleştirdi. Böylece, Belçika’da doğan bebeklerin yüzde 48’inin annesi yabancı veya göçmen kökenli oldu.

Doğurganlık Hız Ortalaması

Ülkede toplam doğurganlık hız ortalaması 1,54 çocuk olarak kayda geçti. Belçika’da ortalama çocuk sayısı, annenin kökenine göre değişiklik gösterdi. Belçika kökenli kadınlarda ortalama çocuk sayısı 1,38 olurken, göçmen kökenli Belçikalı kadınlarda bu rakam 1,58, diğer ülke vatandaşlarında ise 2,05 seviyesinde belirlendi.

Belçika‘nın toplam nüfusu 11,6 milyon civarında bulunuyor. Ülke nüfusunun yüzde 67,9’u Belçikalı, yüzde 19,7’si göçmen kökenli Belçikalı ve yüzde 12,4’ü de yabancılardan oluşuyor. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler