'Kovid-19'

Belçika’dan Dördüncü Doz Kovid-19 Aşısı Kararı

Belçika'da zayıf bağışıklık sistemine sahip olmaları nedeniyle yüksek risk taşıyan kişilerin Kovid-19 aşısının dördüncü dozunu yaptırabileceği bildirildi.

Fotoğraf: PixAbay WiR_Pixs

Belçika‘daki bölgesel ve yerel hükûmetlerin sağlık bakanlarının dördüncü doz aşının kimlere yapılabileceği konusunda karar aldığı belirtildi.

Dördüncü Dozu Olacak Risk Grubu

Valon Bölgesi Sağlık Bakanı Christie Morreale, Sağlık Üst Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda doğuştan bağışıklık bozukluğu olanların, kronik diyaliz hastalarının, HIV taşıyanların, kan kanseri veya kötü huylu tümörü bulunanlarla organ nakli olanların 4. doz aşıyı yaptırabileceğini duyurdu.

Bu kişilerin çoğunun eylülde 3. doz aşıyı oldukları, sıradaki dozun uygulanmasına çok yakında başlanacağı kaydedildi. Ülkede nüfusun yüzde 77’si iki doz, yüzde 55’i üç doz aşı oldu.

Belçika’daki Son Durum

Belçika‘da Kovid-19 vakalarındaki hızlı artış ise devam ediyor. 11 milyon 400 bin nüfuslu ülkede günlük ortalama vaka sayısı 44 bini aştı. 14-20 Ocak haftasında 726 bin test yapıldı, bunların 311 bini pozitif çıktı. Böylece yüzde 42 ile salgının başından bu yana görülen en yüksek pozitif çıkma oranı kaydedildi.

Vakalardaki hızlı artışa rağmen hastaneye kaldırılan hasta sayıları daha yavaş yükseliyor. Hastanelerde şu anda 3 bin kişi tedavi görürken, yoğun bakımdaki hasta sayısı düşmeye devam ediyor. Dün itibarıyla Belçika‘da 361 kişi Kovid-19 nedeniyle yoğun bakım tedavisi görüyor.

Başkent Brüksel’de, 24 Ocak’ta, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelenlerin de aralarında bulunduğu en az 50 bin kişi, Kovid-19 tedbirlerini protesto etmiş ve göstericilerle polis arasında arbede yaşanmıştı. Brüksel polisine göre, Belçikalıların yanı sıra Fransa, Hollanda, Almanya ve İtalya’dan gelen 50 binden fazla kişi, öğle saatlerinde Kuzey Tren İstasyonu önünde toplanmıştı. Organizatörlerin ise 100 bin civarı olduğunu belirttiği katılımcıların çoğunlukla maske takmadığı, bir kısmının yüzünü gizlediği gözlemlenmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler