'Almanya'

Saldırının Ardından Yeni Bir Cami İnşaatına Onay mı Çıkıyor?

Almanya’nın Halle şehrindeki camiye Ocak 2022’de havalı silahla yapılan saldırının ardından, cami cemaatinin yıllardır talep ettiği yeni cami inşasına yeşil ışık yakıldı.

Fotoğraf: @IKC Facebook

Almanya’nın Halle kentinde bulunan İslam Kültür Merkezine (Islamisches Kulturcenter Halle e.V.) Ocak 2022 tarihinde düzenlenen silahlı saldırı sonrası cami için yardım çağrıları yapılmıştı. Saksonya-Anhalt Eyaleti Göçmen Örgütleri Ağı Derneği (LAMSA) Genel Müdürü Mamad Mohamad’ın yaptığı açıklamaya göre 5 yıldır yeni bir binanın inşası için arsa konusunda görüştükleri belediye yetkilileri yeni cami inşasına yeşil ışık yaktı. Camiye yapılan saldırının, bu uzun sürecin nihayet sonuçlanmasına yol açtığı düşünülüyor.

Cami Binasındaki İbadet Alanı Yetersiz

İslam Kültür Merkezi uzun süredir yeterli ibadet alanına sahip olamamaktan dolayı sorun yaşıyor. Cemaat bazen sıfırın altında derecelerle ölçülen soğuk havalarda bile dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyor. Soğuk olmasının dışında güvenlik problemleri sebebiyle de cemaatin uzun zamandır dışarıda namaz kılmak istemediği biliniyor. Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı 5 yıldır arsa arayışında olan cami derneği yönetimi, belediyeden beklenen onayı alamıyordu. Fakat ocak ayında camiye yapılan son saldırıdan kısa bir süre sonra Belediye Başkanı Egbert Geier, cami cemaatini Finans Komitesinin yakında arsa satın alımı hakkında bir karar alacağını söyleyerek bilgilendirdi.

Cami Cemaati Yeni Cami Planının Duyulmasından Endişeli

LAMSA Genel Müdürü Mohamad, önümüzdeki hafta, belediyenin Finans Komitesinin talip olunan arsanın İslam Kültür Merkezine satılıp satılmayacağı konusunda karar vereceğini söyledi. Bunun yanı sıra, arsanın yaklaşık 1900 metrekare ve mevcut caminin hemen yanında olduğu ve yaklaşık 250 bin avroya mal olacağı belirtildi. Bütün izinlerin çıkması durumunda; inşaat, Saksonya-Anhalt eyaletinde gerçekleşecek ilk yeni cami inşaatı olacak. Ancak, Mohamad inşaatın planının duyulmasından endişe duyduklarını da dile getirdi. Polisin şu an sadece namaz vakitlerinde camiyi koruduğunu söyleyen Mohamad, camiye gelen cemaat için 24 saatlik bir korumanın gerekli olduğunu vurguladı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler