'Almanya'

Mehmet Daimagüler Roman Karşıtlığıyla Mücadele Görevlisi Oldu

Avukat Mehmet Daimagüler, federal hükûmet tarafından Almanya'nın ilk Roman karşıtlığıyla mücadele görevlisi olarak atandı.

Mehmet Daimagüler @ AA değişiklikler: Perspektif

Almanya federal hükûmeti Roman karşıtlığıyla (Alm. Antiziganismus) mücadele ve Almanya’daki Sinti ve Romanların yaşamı için Avukat Mehmet Daimagüler’i görevli olarak atadı.  Şubat ayında da ilk kez federal düzeyde ırkçılıkla mücadele ofisi kurulmuş, aynı zamanda mevcut Federal Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı olan Reem Alabali-Radovan ırkçılıkla mücadele görevlisi seçilmişti.

Bakan’dan Mehmet Daimagüler Açıklaması

Federal hükûmet kabinesinin aldığı atama kararına göre, Daimagüler Federal Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığına bağlı olarak görev yapacak ve koalisyon hükûmetinin Roman karşıtlığına dair aldığı önlemleri koordine edecek.

Federal Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Anne Spiegel, Daimagüler’in zulüm, nefret ve şiddet mağdurlarının kararlı bir savunucusu olan bir avukat olduğunu ifade etti. Yeşiller üyesi politikacı, Sinti ve Romanların toplumun büyük kısmında yaygın olan ve asırlara dayanan köklü önyargılarla mücadele etmek durumunda kaldıklarını ve aşırı sağ platformlarda artarak devam eden düşmanlık ve radikalleşmenin muhatabı olduklarını da dile getirdi.

Avukat Daimagüler Kimdir?

1968 yılında Siegen’de Türkiye kökenli göçmen bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Avukat Mehmet Daimagüler, Münih’te görülen NSU davasına müdahil olan avukatlardan biri olarak kamuoyunca biliniyor. Nazi rejiminin kurduğu toplama kamplarındaki gardiyanlara karşı açılan davalarda soykırımdan kurtulan Yahudi, Sinti ve Roman kurbanları mahkemede temsil etti.

Aynı zamanda, yazdığı kitaplar ve çeşitli gazeteler için kaleme aldığı makaleleriyle de tanınan Daimagüler, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma hakkına sahip Federasyon Kongresi delegeleri arasında bulunuyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler