'Kovid-19 Önlemleri'

Avrupa’da Kovid-19 Kısıtlamaları Kaldırılmaya Devam Ediyor

Fransa'da toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu bugün itibarıyla kaldırılırken, Avusturya ülkeye girişlerde uygulanan Kovid-19 kısıtlamalarına son verdi.

Fotoğraf: Umomos / Shutterstock.com

Fransa’da bugünden itibaren toplu taşıma araçlarında Kovid-19 salgınına karşı maske kullanma zorunluluğu sona erdi. Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın, ülkedeki Kovid-19 vaka sayılarının düşmesi üzerine geçen hafta yaptığı açıklama uyarınca toplu taşıma araçlarında maske kullanılması uygulaması 16 Mayıs itibarıyla kaldırıldı.

Hastane ve sağlık kuruluşlarında maske ve sağlık kartı gösterme zorunluluğu ise devam edecek. Ülkede toplu taşıma ve sağlık kuruluşları dışında tüm kapalı alanlarda maske kullanma ve aşı belgesi gösterme zorunluluğu 14 Mart’ta kaldırılmıştı.

Avusturya’ya Girişlerde Kovid-19 Kısıtlamaları Kaldırıldı

Avusturya’da yürürlüğe giren yeni seyahat düzenlemesine göre, Kovid-19 salgını nedeniyle ülkeye girişlerde aranan aşı, hastalığı geçirmiş olma ve test zorunluluğu sona erdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni seyahat düzenlemesine ilişkin kararname resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre ülkeye girişlerde yaklaşık iki yıldır uygulanan çeşitli sınırlamalar tamamen kaldırıldı. Böylelikle ülkeye seyahat edecekler herhangi bir belge ibraz etmeden giriş yapabilecek.

Öte yandan kararnamede olası yeni bir virüs varyantının herhangi bir ülkede görülmesi durumunda bu ülke ya da benzer durumdaki ülkelere yönelik kısıtlamaların yeniden uygulanacağı da bildirildi.

Kovid-19 önlemlerinin büyük çoğunluğunun kaldırıldığı ülkede, toplu taşıma, sağlık merkezi ve günlük ihtiyaçların karşılandığı alışveriş yerlerinde maske zorunluluğu hâlâ uygulanıyor.

Yaklaşık 10 milyonluk nüfusa sahip Avusturya’da bugüne kadar 18 bin 303 kişi virüsten hayatını kaybetti, 4 milyon 212 bin 492 vaka tespit edildi.​​​​​​​ (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler