'Kurban Bayramı'

Arife Günüyle Birlikte Kabir Ziyaretleri Başlıyor

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği, Kurban Bayramı için birçok farklı Avrupa şehrinde kabir ziyareti programları gerçekleştiriyor.

Fotoğraf: Camia Haber.

İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneğinin Kurban Bayramı öncesinde Avrupa’daki Müslüman mezarlıklarını ziyaret programları arife günüyle birlikte başlıyor.

UKBA’nın Kabir Ziyareti Proglamları

UKBA’nın düzenlediği mezarlık ziyaretlerinde, mezarlıklarda medfun olanlar için dua edilecek ve Kur’an-ı Kerim okunacak. Ziyaretler, arife günü ve bayramın 1. gününde gerçekleşecek. 

Ziyaret programları, başta Almanya’nın Köln, Stuttgart, Nürnberg, Karlsruhe ve Berlin olmak üzere Müslüman mezarlıklarının olduğu illerini ve Doğu Fransa, Belçika ve İngiltere’yi kapsıyor. Ziyaretlerin çoğu ikindi namazını takiben gerçekleşecek olsa da bölgelere ve ülkelere göre takvim değişiyor. UKBA ziyaretlere katılacakların detaylı bilgileri bölge temsilcilerinden edinebileceğini duyurdu.

Müslümanların Defni ve Cenaze Nakli

Avrupa’da en fazla göçmen nüfusa sahip ülkesi Almanya’da çok sayıda cenazi hizmeti veren dernek ve kuruluş bulunuyor. İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı DİTİB Cenaze Nakli Yardımlaşma Fonu, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) Cenaze Fonu bunlardan bazıları.

UKBA Cenaze Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Uyanık, Perspektif’e verdiği demeçte, Türkiye kökenlilerin kurduğu bir dernek olsalar da sundukları cenaze hizmetinden Müslüman olan herkesin faydalanabildiğini ve üyeleri arasında 30 farklı uyruktan insanın olduğunu açıklamıştı

Avrupa’da yaşayan Müslümanların birçoğu, öldükten sonra köken ülkelerinde toprağa verilmeyi tercih ediyor. Bulundukları ülkelerde azınlık olarak yaşayan Müslümanlar defin işlemlerini, yıllar içinde dernekleşme faaliyetleri vasıtasıyla oluşturulan cenaze yardımlaşma dernekleri aracılığıyla gerçekleştiriyor. DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi Başkanı Ali Özdemir, 2018 yılı itibarıyla, Türkiye’ye yıllık ortalama 5 bin cenazenin gönderildiğini, Avrupa’da defnetme oranının ise yaklaşık yüzde 10’a çıktığını ve bu oranın her yıl arttığını belirtmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler