'Almanya'

Ferda Ataman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Oldu

Almanya'da federal hükûmetinin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığına yapılan oylamanın ardından Ferda Ataman getirildi.

Fotoğraf: Heinrich-Böll-Stiftung - Flickr.

Almanya Federal Meclisinde yapılan oylamada, gazeteci-yazar Ferda Ataman 668 oyun 376’sını alarak Alman hükûmetinin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (Alm. Antidiskriminierungsstelle) Başkanı oldu. Ataman’ı görev için kabinenin Yeşiller üyesi Aile Bakanı Lisa Paus aday göstermişti. Ataman’ın aday gösterilmesi, siyasi partiler arasında bir takım tartışmalara konu olmuştu. Muhalefetteki CSU’dan ve hükûmetin üçüncü ortağı FDP’den bazı itirazlar gelse de Ataman’ın ataması gerçekleşti. Yapılan oylamada 14 milletvekili ise çekimser kaldı.

Dairenin 2020’de yayınladığı son yıllık raporda; köken, cinsiyet, din, yaş ve dünya görüşü gibi sebeplerden ayrımcılığa uğradıklarını belirterek şikayette bulunanların sayısının 2019’a göre yüzde 78,3 artarak 6 bin 383’e yükseldiği açıklanmıştı.

Ferda Ataman Kimdir?

Ataman, Twitter hesabından yaptığı yaptığı açıklamada, “Bana güvenenlere teşekkür ediyorum, yeni görevim için seviniyorum. Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı olarak; ülkede yaş, cinsiyet, cinsiyet vb. nedenlerle ayrımcılığa uğrayan tüm insanları savunacağım.” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi. 

1979’da Stuttgart şehrinde dünyaya gelen Ferda Ataman, Nürnberg’de büyüdü. Siyaset bilimi alanında eğitimi tamamlayan Ataman, Almanya’daki kültürel çeşitliliği arttırmayı ve ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlayan faaliyetlerde yönetici pozisyonlarda görev aldı.

CDU’nun önceki lideri ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet’in göç ve uyum konularındaki konuşmalarının metin yazarlığını üstlenmişti. 2010-2012 yıllarında ise Ayrımcılıkla Mücadele Dairesinin Basın ve Halkla İlişkiler bölümünü yönetmişti. Sonraki yıllarda ise göç, uyum, kültürel çeşitlilik ve iltica alanlarında bilimsel araştırmalar ve veriler yayınlayan Mediendienest Integration kurumunun başındaydı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler