'Düzensiz Göçmenler'

İtalya’ya Ulaşmaya Çalışan Göçmenler Açlık ve Susuzluktan Öldü

İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası'nın Pozzallo kıyılarına varan düzensiz göçmenlerden 2'si bebek ve 1'i çocuk olmak üzere 6'sının öldüğü açıklandı.

© Diego Radames - Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Sicilya adasının Pozzallo kıyısına ulaşan ve içinde Orta Akdeniz’de günlerdir sürüklendiği tahmin edilen düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknede, 1 ve 2 yaşında iki bebek, 12 yaşında bir çocuk ve 3 kadın olmak üzere Suriyeli toplam 6 kişinin “büyük olasılıkla açlık ve susuzluktan öldüğünü” bildirdi.

Yetkililer, tekneden sağ çıkan 26 düzensiz göçmenin ise oldukça bitkin olduklarını, bazılarının sağlık durumlarının ciddi olduğunu kaydetti.

UNHCR İtalya Temsilcisi Claudia Cardoletti, “Bu kabul edilemez bir can kaybıdır. Bu düzensiz göçmen grubu günlerdir yardım bekleyerek denizde sürüklenmiştir. Bu olay, Akdeniz’de zamanında, etkili ve devlet öncülüğünde bir arama-kurtarma mekanizmasının acil olarak kurulması ihtiyacını bir kez daha ortaya koymaktadır. Denizde kurtarma, uluslararası hukuka sıkı sıkıya bağlı insani bir zorunluluktur.” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM), son yıllarda Akdeniz üzerinden deniz yoluyla gelerek Avrupa’ya ulaşan mülteci ve göçmenlerin sayısı 2015’e göre azalsa da yolculukların daha ölümcül bir hâle geldiği uyarısında bulunmuştu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler