'Kanada'

Namazdan Çıkanların Üzerine Aracını Süren Saldırgan Yakalandı

Kanada’nın Toronto kentinde, sabah namazından çıkanların üzerine aracını süren saldırgan gözaltına alındı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Kanada’nın Toronto kentindeki York Bölge Polisinden yapılan açıklamaya göre, olay, geçen hafta perşembe günü bölgenin en eski ve en büyük camisi olan Markham İslam Cemiyeti Camisi’nin otoparkında gerçekleşti.

Sabah namazı saatlerinde camiye gelen 28 yaşındaki Sharan Karunakaran, caminin otoparkındaki Müslümanlardan birinin üzerine aracını sürdü.

Markham İslam Cemiyetinden yapılan açıklamada ise, Karunakaran’ın, aracıyla gerçekleştirdiği saldırıdan önce camiye girdiği, cemaate küfürler savurduğu ve Kur’an-ı Kerim’i yırtarak parçaladığı kaydedildi.

Olay, Londra’daki Terör Saldırısını Anımsattı

Cemiyetin açıklamasında, “Şahıs camiden çıktıktan sonra namazdan çıkanların üzerine aracını sürdü. Bu olaydan çok rahatsızız. Özellikle de Londra kentinde 2021 yılında 4 kişilik bir ailenin yaşamını yitirdiği araçlı terör saldırısının yıl dönümü yaklaşırken.” denildi.

Olay sonrası kaçan saldırgan, daha sonra bölge polisince yakalandı. Karunakaran, tehdit etmek, saldırıda bulunmak ve tehlikeli araç kullanmak suçlarından 11 Nisan’da hakim karşısına çıkacak. Polis, saldırganın serbest bırakılmadığını, mahkeme tarihine kadar tutuklu kalacağını duyurdu. (AA)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler