'Tarık Ramazan'

Tarık Ramazan Davasında Beraat Kararı

Ünlü ilahiyat profesörü Tarık Ramazan, tecavüz suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Tarık Ramazan @ AA değişiklikler: Perspektif

İsviçreli tanınmış İslam alimi Tarık Ramazan, tecavüz suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. Cenevre Ceza Mahkemesi‘nin verdiği kararda, suçun işlendiğine dair hiçbir fiziksel kanıt bulunmadığı belirtildi. 60 yaşındaki Ramazan, Ekim 2008’de bir gece Cenevre’deki bir otel odasında bir kadını taciz etmekle suçlamıştı.

Şu anda 57 yaşında olan ve gençliğinde İslam’ı seçmiş olan kadın davacı, ilahiyat profesörü tarafından saatlerce dövüldüğünü, hakarete uğradığını ve cinsel istismara uğradığını belirtmişti. Diğer taraftan Ramazan, masum olduğunu iddia etmişti. Tarık Ramazan, kadınla görüştüğünü kabul etmiş; ancak cinsel ilişkiye girdiğini reddetmişti. Savcılar, 18 ayı şartlı tahliye olmak üzere üç yıl hapis cezası talep etmişti. Karar hâlâ temyiz aşamasında.

Suçlamalar ve Kanıtlar Birbirini Desteklemiyor

Mahkeme, kadının ayrıntılı anlatımının herhangi bir biyolojik kanıt, yaralanma veya otelin video görüntüleri ile desteklenmediğini belirtti. Mahkeme ayrıca davacının iddia edilen olaydan kısa bir süre sonra iki psikiyatriste başvurduğu; ancak bu psikiyatristlerin notlarının suçlamanın kilit noktalarını doğrulamadığı belirtti. Mahkemede ayrıca, kadının söz konusu geceden sonra Ramazan’a aşk mesajları izlenimi veren ve iddialarla ilgisi olmayan mesajlar gönderdiği ifade edildi.

Ramazan’ın Fransa’da da yargılanması gerekebilir. Paris Savcılığı 2022 yazında Ramazan’ın dört kadına tecavüz ettiği şüphesiyle yargılanmasını talep etmişti.

Tarık Ramazan Kimdir?

Müslüman Kardeşler’in kurucularından Hasan El Benna’nın torunu olan Tarık Ramazan, Avrupalı-Müslüman kimliğini savunuyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Fransa'da İlk Kez Görev Başındaki Bir Adalet Bakanı Yargılanacak
    2023-09-15 13:14:29

    […] “yasa dışı menfaat sağlamaktan” yargılanmasına karar verirken, avukatları mahkemenin bu kararını temyize götürmüştü. […]

Son Yüklenenler