'İslam Düşmanlığı'

“İslam Düşmanlığı Kaynaklı Saldırılar Müslümanların Güvenlik Hissini Zedeliyor”

Almanya Federal Hükûmeti, Müslümanlara yönelik saldırılar ve İslam düşmanlığına dair 2023 yılının ilk yarısının verilerini paylaştı. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, İslam düşmanlığı kaynaklı saldırıların Müslüman toplumunu endişelendirdiğini ve Müslümanların güvenlik hissini zedelediğini söyledi.

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete.

Almanya Federal Hükûmeti, Sol Parti tarafından mecliste kendilerine yöneltilen bir soru vesilesiyle Müslümanlara yönelik saldırılar ve İslam düşmanlığına dair 2023 yılının ilk yarısının verilerini paylaştı. Konuya ilişkin açıklama yapan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, federal hükûmetin İslam düşmanlığı kaynaklı saldırı vakalarına ilişkin paylaştığı resmî verilerin gerçek tabloyu olduğundan farklı yansıttığını söyledi.

“İslam Düşmanlığı Kaynaklı Saldırıların Aydınlatılma Oranı Düşük”

Müslümanların ve Müslümanlara ait kuruluşların her gün Müslüman karşıtlığı kaynaklı saldırı vakalarıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, “Federal hükûmetin bildirdiği sayılara göre 2023 yılının ilk yarısında bu türde 250 saldırı kaydedildi, bu da geçtiğimiz yılın ilk yarısına göre 100 saldırının daha gerçekleştiğini gösteriyor. Ancak gerçek rakam bundan çok daha fazla çünkü tutulan istatistikte büyük eksiklikler söz konusu; hatta medyada haberi yapılan saldırıların bile istatistikte yer almadığı görülüyor.” ifadelerini kullandı.

İslam düşmanlığı kaynaklı saldırıların kayıt altına alınması sürecinde hâlâ büyük eksiklikler olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Mete, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Doğru adımları atıp netice alabilmek için güvenilir rakamları ortaya koymak elzem bir durumdur. İslam düşmanlığı kaynaklı saldırı vakalarının tespit edilip istatistiksel kaydının yapılmasındaki aksaklıklardan daha kötü durumda olan bir husus varsa o da bu türden saldırıların aydınlatılma oranıdır.” dedi.

“Almanya’da Yaşayan Müslümanların Güvenlik Hissi Zedeleniyor”

Saldırı vakalarının artmasına rağmen vakaların aydınlatılma oranının korkunç derecede düşük olmasının ceza hukukunun caydırıcılık etkisini ortadan kaldırdığını söyleyen Mete, “Almanya’da yaşayan milyonlarca Müslümanın güvenlik hissi büyük ölçüde zedeleniyor. Siyasete bir kez daha Müslüman karşıtı ırkçılık konusunun üzerinde hassasiyetle durması, Müslümanların Almanya’da kendilerini günlük hayatta güvende hissetmelerini sağlayacak gerekli tedbirleri alması çağrımızı yineliyoruz.” dedi.

Ali Mete son olarak, camilere her gün tehdit mektupları yollanmasına, taş ve molotofkokteyli atılmasına, Müslümanların sokak ortasında saldırıya uğramalarına müsaade edilemeyeceğini de açıklamasına ekledi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • "Fransa'da Müslümanlar Yasaklarla Asimile Edilmek İsteniyor"
    2023-09-01 11:24:25

    […] ağır İslamofobik baskıya rağmen dini kimliklerini daha fazla sergilediklerini görmemiz. Müslümanlar dini kimliklerine bağlılık gösteriyor. Bunu daha önce görmemiştik. Çok sayıda kız […]

Son Yüklenenler