'BM'

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: “Müslümanlar ve Yahudiler Artık Kendilerini Güvende Hissetmiyor”

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne göre, Orta Doğu'daki çatışmanın patlak vermesinden bu yana dünya genelinde Müslümanlar ve Yahudilere karşı duyulan nefret önemli ölçüde arttı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ©Meiramgul Kussainova - Anadolu Ajansı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi’ne göre, Orta Doğu’daki çatışmanın patlak vermesinden bu yana dünya genelinde Müslümanlar ve Yahudilere karşı duyulan nefret önemli ölçüde arttı. İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Cumartesi günü Cenevre’de yaptığı açıklamada, “Sosyal medya dahil olmak üzere nefret dolu dilin bu denli yaygınlaşması iğrenç.” dedi.

Türk, yaşam alanlarına ve dini kuruluşlara yönelik saldırılardan bahsetti ve politikacılardan gelen kışkırtıcı mesajlara vurgu yaptı. Türk, “Yahudiler ve Müslümanlar arasında artık kendilerini güvende hissetmedikleri yönünde duyumlar aldığını ve bu durumun kendisini üzdüğünü” belirtti.

Yüksek Komiser, Gazze Şeridi’ndeki şiddetin tırmanışıyla ilişkilendirilen antisemitizm ve İslam düşmanlığına da dikkat çekti. Aynı zamanda Türk, bazı ülkelerin gösterileri tamamen yasaklamasını eleştirdi ve İsraillilere veya Filistinlilere destek gösterilerinin aşırı derecede kısıtlanmaması gerektiğini vurguladı.

İslam Düşmanı Suçlarda Artış

Gazze Şeridi’ndeki şiddetin devam etmesi nedeniyle Almanya’da yaşayan Müslümanlar, ülkede İslam düşmanlığının arttığı konusunda uyarıda bulunuyor. Ekim ayının başından bu yana Almanya’da İslam düşmanlığıyla ilgili suçlar artmış durumda. Toplamda 60’tan fazla İslam düşmanı olay kaydedildi. Bu saldırılar sokakta hakaretten, Müslüman erkek ve kadınlara yönelik fiziksel saldırılara kadar farklı biçimlerde gerçekleşiyor. Bu nedenle Müslümanlar, bu suçların etkili ve kararlı bir şekilde soruşturulması için güvenlik birimlerine çağrıda bulunuyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler