'Avusturya'

IGGÖ Başkanı Seçilen Ümit Vural: “Öncelikli Gündem İslam Yasası”

IGGÖ Başkanı Ümit Vural beş yıllık görev süresinin ardından yeniden büyük bir oy çokluğuyla yeniden başkan seçildi. Yeni görev süresi 2028 yılına kadar devam edecek olan Vural'ı Avusturya İslam Yasası ve imam eğitimi gibi yoğun bir gündem bekliyor.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı (AİC) Ümit Vura@AA değişiklikler: Perspektif

Ümit Vural, 2 Aralık Cumartesi günü yapılan seçimlerde Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) Başkanı olarak yeniden seçildi. IGGÖ’den yapılan açıklamaya göre bu destek, IGGÖ’nün yasama organı olan Şura Konseyi’nin Vural’ın liderlik özelliklerine ve cemaate olan bağlılığına yönelik güvenini yansıtıyor. Oyların yüzde 98’ini alan Vural, göreve geldiği 2018’deki seçimde oyların yüzde 84’ünü almıştı.

Vural, tekrar seçilmesi sonrası sosyal medya platformu X’te yaptığı bir açıklamada, “Oylarınızın yüzde 98 gibi ezici bir çoğunluğu ve cumartesi gününden bu yana bana ulaşan sayısız tebrik mesajı için teşekkür ederim! Yeniden seçilmem, geçtiğimiz beş yıl boyunca belirlediğim rotada ilerlemeye devam etmem için beni cesaretlendiriyor ve bana emanet edilen sorumluluğu büyük bir minnettarlık ve sabırsızlıkla kabul ediyorum!” ifadelerinde bulundu.

Vural, 2018 yılında göreve geldiğinden bu yana Avusturya’daki Müslümanların hak ve menfaatlerini temsil etmek ve Müslümanlar arası çeşitliliği ve dindarlar arası diyaloğu teşvik etmek için çalışıyor.

Öncelikli Gündem İslam Yasası ve İmam Eğitimi

Vural, seçilmesi sonrası yaptığı konuşmada, IGGÖ üyelerinin ihtiyaçlarını savunmaya devam edeceğini ve aynı zamanda toplumun genelinin endişelerini dinleyeceğini vurguladı. 2023-2028 görev dönemi için ise gündeminin odak noktaları arasında 2021 yılında kabul edilen İslam Yasası’nın uyarlanması, Avusturya topraklarında imam eğitimi verilmesi ve sosyal yardıma ihtiyacı olan Müslümanlar için bir destek ağı kurulmasının yer aldığını vurguladı.

Cumartesi günkü seçimle ayrıca, Esad Memić başkanlığındaki Şura Konseyi yönetim kurulunun yanı sıra federal eyaletlerdeki İslami dinî cemaatlerin ve diğer IGGÖ komitelerinin başkanları da seçildi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler