'Almanya'

Almanya’da Emekli Maaşları Arttı Çocuk Parasına Zam Geldi

Almanya’da 1 Temmuz tarihi itibariyle emeklilere yüzde 3’den fazla zam yapılırken, çocuk parasında da 10 avroluk artış yaşandı. 

Almanya’da çocuklu aileler 1 Temmuz’dan itibaren aylık 10 Euro daha fazla çocuk parası alacak. Yeni zam ile çocuk parası birinci ve ikinci çocuk için aylık 204, üçüncü çocuk için 210, sonrası her çocuk için ise 235 Euro’ya yükseldi. Ayrıca çocuk sahibi olan ve çocuğuna tek başına bakan dar gelirli aileler için verilmekte olan ek çocuk parası da çocuk başına 185 Euro’ya yükseltildi. 

Emeklilik Maaşlarına Yüzde 3’den Fazla Zam

Öte yandan emekliler de temmuz ayıyla birlikte daha fazla maaş alacak. Almanya’da yaklaşık 21 milyon emeklinin faydalanacağı zam Doğu ve Batı Almanya olarak iki grupta sınıflandırıldı. Batı’da emekli maaşları yaklaşık yüzde 3,2 artarken, Doğu’daki artış yüzde 3,9’u buldu.

Bu duruma göre, ayda bin Euro alan bir emeklinin maaşı Batı Almanya’da 31,80 Euro zamlanırken, Doğu Almanya’da zam miktarı 39,10 Euro olarak gerçekleşti.

48 Bin Emekli Vergi Ödemek Zorunda Olacak

Ancak yeni zamlarla birlikte 48 bin emeklinin vergi muafiyet sınırını aşacağı da kaydedilirken, bu kişiler vergi ödemek durumunda kalacak.  Şu an itibariyle Almanya’da yaklaşık 5 milyon vergiye tabi tutulan emekli bulunuyor. Bu kitleye yeni eklenenlere ise devlet vergi beyannamesi için ek iki aylık süre tanıyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler