'Hollanda'da Uyum Sorunu'

Göçmen Kökenli Gençler Kendilerini Dışlanmış Hissediyor

Hollanda’da yapılan araştırma göçmen kökenli gençlerin büyük bölümünün kendilerini Hollanda çoğunluk toplumundan dışlanmış hissettiklerini ortaya koydu.

Hollanda’da Uyumdan Sorumlu Bakanlığın talebiyle Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu (SCP) tarafından yapılan araştırma göçmen kökenli gençlerin büyük bölümünün kendilerini Hollanda çoğunluk toplumundan dışlanmış hissettiklerini ortaya koydu. 

Aralarında Türk, Fas ve Surinam kökenlilerin bulunduğu 3 bin gençle yapılan araştırmaya göre, göçmen kökenli gençler daha çok kendi etnik ve kültürel çevrelerinde sosyalleşmeyi tercih ederken, medya ve siyasiler hakkında da olumsuz düşünceler besliyor. Türkiye kökenli siyasetçi Münire Manisa gençlerin kendilerini Hollanda toplumunda dışlanmış hissetmelerinin yanlış entegrasyon politikalarından kaynaklandığını belirterek, kültürlerini muhafaza ederek toplumda var olmak isteyen gençlerin tek taraflı entegrasyon politikalarını kabul etmediklerini belirtti.

Hollanda’da geçen sene Forum Enstitüsü tarafından yapılan ve Türk gençlerini radikal eğilimlere sahip olmak ve IŞİD’i desteklemekle itham eden araştırmanın tersine SCP’nin araştırması Türkiye ve Fas asıllı gençlerin yüzde 90’ının IŞİD’e karşı olduğunu ortaya koyuyor.

Fotoğraf: ©Flickr.com/mikecogh

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler