'Avrupa'da Mülteci Krizi'

Mülteci Kabul Etmeyen Ülkelere Dava Tehdidi

Almanya Dışişleri Bakanı, mülteci kabul etmeyi reddeden Doğu Avrupa ülkelerine bu tavırlarını sürdürmeleri halinde dava açabileceklerini açıkladı.

Mültecilerin AB ülkeleri içerisindeki eşit dağılımına ilişkin anlaşmaya vurgu yapan Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier mülteci kabul etmeyi reddeden Doğu Avrupa ülkelerini uyararak söz konusu tavrın sürdürülmesi hâlinde bu ülkelere karşı dava açabileceklerini belirtti.

AB’nin bir hukuk birliği olduğunun altını çizen Steinmeier, AB içerisinde dayanışmanın da tek yönlü bir yol olmadığının anlaşılması gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz eylül ayında AB içerisinde alınan karar bağlamında 160 bin mülteci kabul edeceklerini söyleyen Avrupa ülkelerinin bugüne kadar sadece 200 mülteci aldığı açıklanmıştı.

Bir süre önce Almanya gibi Avusturya’daki siyasiler de söz konusu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirmiş, Avusturya Başbakanı Werner Faymann mevcut tavrın sürdürülmesi hâlinde mülteci kabul etmeyen AB üyesi Doğu Avrupa ülkeleri hakkında maddi anlamda cezai yaptırım uygulanmasını teklif etmişti.

Fotoğraf: ©Flickr.com/Joshua Zakary

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler