"GÜNDEM"

Danimarka’dan Tuhaf Çıkış: “Tüm Sığınmacılar Evlerine Gönderilmeli”

Danimarka’da liberal Venstre Partisinden Marcus Knuth, sığınmacıların ülkeye yük olduğunu ve geldikleri ülkelerde barış olması durumunda geri gönderilmeleri gerektiğini savunuyor.

23 Aralık 2017 admin

Danimarka’da koalisyon lideri liberal Venstre Partisinin parlemento üyesi ve göçmen konularındaki sözcüsü Marcus Knuth, ülkeye iltica eden bütün göçmenlerin, geldikleri ülkenin güvenli görülmesi durumunda geri gönderilmeleri gerektiğini belirtti. İş gücü piyasasında göçmenlerin arttığını söyleyen Knuth, buna rağmen, iltica hakkı verilmiş tüm kişilerin, Danimarka yaşam tarzına uyum gösterseler ve Danimarka’da belli bir işe sahip olsalar dahi ülkelerinde barış tesis edildikten sonra evlerine yollanmaları gerektiğini savunuyor.

“Sığınmacılar Ekonomik Yük”

Sığınmacıların ekonomik hayata katılımındaki artışına rağmen, iş gücü piyasasının hâlâ büyük bir parçasını oluşturmadıklarını ifade eden Knuth, sığınmacıların tamamının Danimarka için ekonomik yük teşkil ettiğini söyledi. Bununla beraber, çalışmalar Danimarka’ya Avrupa Birliği içerisinden çalışmak için gelenlerin sayısının son zamanlarda önemli oranda düştüğü ve iş gücünde oluşan bu boşluğun diğer uluslardan gelen göçmenler ve sığınmacılar tarafından doldurulduğunu gösteriyor.

İskandinavya’da Tutum Değişikliği

Yıllarca mülteci ve göçmenler için kolaylıklar sağlayan Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç gibi kuzey ülkeleri, son zamanlarda artan göçmen sayılarıyla beraber ülkelerindeki sığınma ve yerleşme politikalarında ciddi değişiklikler yaptı. Önceden mülteci dostu olarak görülen bu ülkelerde kısıtlamacı göç ve iltica politikaları dikkat çekiyor. Uzmanlara göre bu durum, İskandinav ülkelerindeki göçmenlere ve sığınmacılara yönelik geleneksel paradigmalarının değişmesi olarak yorumlanıyor. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler