"GÜNDEM"

Araplara Hakaret Eden AfD’li Vekile Yüzlerce Suç Duyurusu

Almanya’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi’nden (AfD) iki vekil hakkında, yılbaşı arifesinde Twitter’da yayınladıkları ırkçı mesajlardan dolayı yüzlerce suç duyurusu yapıldı.

3 Ocak 2018 admin

Almanya’da aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) mensubu iki siyasetçiye, yılbaşı arifesinde yayınladıkları Müslüman karşıtı mesajlardan dolayı polis tarafından soruşturma açılabilir.

 

AfD meclis üyesi Beatrix von Storch Köln polisinin Twitter’da Arapça yayınladığı yeni yıl mesajı sonrası ırkçı bir paylaşımda bulundu. Von Storch Twitter hesabında, “Ülkemize neler oluyor? Neden KRV polisi resmî hesabından Arapça paylaşımda bulunuyor? Barbar, Müslüman erkek sürüsünden oluşan bir grup tecavüzcüyü yatıştırmak için mi?” ifadelerinde bulundu. Bu ifadelerin ardından Von Storch’un Twitter hesabı site kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. Von Storch’a destek veren bir diğer parti mensubu Alice Weidel’in gönderileri de Twitter ve Facebook tarafından kaldırıldı. Yasak süresinin dolması ile birlikte Twitter’a geri dönen von Storch olayları, “Şimdi de Facebook beni sansürledi. Bu, anayasal devletin sonu” şeklinde yorumladı.

 

Olayın ardından Köln Yüksek Savcısı Ulf Willuhn, kendilerine Almanya’nın her yerinden yüzlerce suç duyurusunun ulaştığını, Arapça tweet’i atan Köln polisinin de Von Storch’a suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

 

Almanya’da 1 Ocak itibariyle sosyal medya platformlarını, nefret söylemi içeren gönderilere karşı harekete geçirmeye zorlayan bir kanun yürürlüğe girdi. NetzDG olarak bilinen yeni yasaya göre, sosyal medya şirketleri, bildirim aldıktan sonra 24 saat içinde “açıkça yasa dışı” nefret söylemi ve diğer yayınları kaldırmazlarsa, 50 milyon Avroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler